Poze Seminte gazon profesional PARCURI SI GRADINI 5kg

     


Seminte gazon profesional PARCURI SI GRADINI 5kg

SKU: semintegazonparcsigradini

Pret: 139 RON

Costurile de livrare nu sunt incluse.

Seminte gazon Parcuri si Gradini 5kg/200 mp

Gazonul PARC si GRADINI necesita o ingrijire scazuta (tundere si udare foarte rara).


Norma de insamantare 1 kg / 40 mp.

 • potrivit pentru amenajarea gradinilor , parcurilor sau a peluzelor de suprafata mare care nu vor necesita mult timp pentru intretinere
 • tunderea gazonului se face la 5-7 cm inaltime, insa se comporta bine si la tunderi foarte scurte
 • gazon cu rezistenta buna la calcare cu crestere inceata deci se poate tunde rar
 • matasos la atingere, aspect placut, culoare verde gras intens
 • un gazon cu toleranta mare fata de soluri sarace si perioade lungi de seceta
 • toleranta fata de soare intens si umbra groasa (gazon soare si gazon umbra)
 • un mix de seminte de gazon care nu necesita intretinere riguroasa.
 • un gazon aspectuos, rezistent la calcare.
 • gazon profesionist cu instalare rapida si perenitate mare
 • rezistent la boli si ger
 • nu necesita fertilizare

Amestecul de iarba de gazon varianta PARC si GRADINI are un procent de 40 % de paius rosu, 25% paius inalt si 25 % raigrass peren.

In amestecul de seminte de gazon PARC si GRADINI s-a utilizat un procent ridicat de paius rosu datorita rezistentei mari atat la umbra cat si la soare, din soiuri de elita ideale pentru insamantarea peluzelor mai insorite sau partial umbrite. Acest amestect de seminte de gazon se poate utiliza si pe terenuri slabe si unde nu este posibila irigarea in perioadele de seceta.

Amestecul de seminte de gazon PARC si GRADINI formeaza un gazon compact si frumos de culoare verde intens, care se caracterizeaza prin regenerare lenta (fiind necesare tunderi mai rare) si cu o rezistenta ridicata la inghet si seceta. 

Soiurile de paius rosu se caracterizeaza printr-o rezistenta ridicata la boli, temperaturi ridicate si scazute totodata, insa isi mentin culoarea verde si vitalitatea.

Gazonul, rezultat nu are nevoie de terapie intensiva, tolereaza seceta si ierni reci. 

Nu trebuie tuns frecvent, soiurile de seminte de gazon alese sunt caracterizate printr-o crestere lenta. 

Inaltimea de taiere 5-7cm.

Soiurile din compozitie pot suferi modificari in functie de lotul de seminte. Soiurile pot fi inlocuite cu alte soiuri echivalente. Procentul din fiecare specie poate diferi usor in functie de lotul de seminte.


Compozitia amestecului

Paius rosu (Festuca rubra rubra)

Maxima

20%

Paius rosu (Festuca rubra rubra)

Corail

10%

Paius rosu (Festuca rubra rubra)

Areta

10%

Paius tare (Festuca trachyphylla/ ovina)

Bornito / Ridu / Nordic / Triana

10%

Paius inalt (Festuca arundinacea)

Troubadix

15%

Paius inalt (Festuca arundinacea)

Meandre

10%

Raigras peren (Lolium perenne)

Boxer

25%


Varietatea prezenta in acest mix de seminte gazon este de noutate, are o culoare verde frumoasa, cu frunze extrem de fine, densitate extraordinara, regenerare deosebita.

Are o buna capacitate de a rezista si in zonele umbrite.

Are o rezistenta la calcare medie.

 • formeaza un gazon foarte dens, cu foliaj fin
 • crestere lenta - tunderi puţine (la 50%)
 • poate supravietui în conditii dificile de sol si clima
 • comportamentul hibernal si estival este mediu.
 • rezistenta la boli este foarte buna, cu exceptia celei la helmintosporioza.
 • furnizează un gazon cu instalare lenta
 • rezistenţa la trafic este medie
 • inaltimea de tundere: 5-6 cm
 • germinare in 18-20 zile

Paisul rosu (Festuca rubra rubra)  Festuca rubra rubra este cel mai robust și adaptabil dintre toate speciile de festuca, si este o componenta nelipsita din amestecuri de gazon profesional. Prin formarea de rizomi puternici , este in masura sa inchida golurile din gazon foarte repede. Tolerează vara temperaturile extreme mai bine decat alte tipuri de paius rosu (Festuca rubra). 


Maxima / Corail (Festuca rubra rubra)

Soiuri de iarba pentru gazon Festuca rubra rubra, care au primit note foarte mari in toate testarile independente. Acestea aduc in mix-urile de seminte gazon densitate datorita rizomilor puternici care vor umple golurile lasate la tundere (daca a avut loc smulgerea gazonului) sau din alte diferite cauze.


Maxima / Corail sunt soiuri deosebite prin calitatile lor, care aduc in orice compozitie de gazon o deosebita rezistenta la boli, seceta si persistenta a culorii verde vii atat pe perioada iernii cat si pe timpul verii.


Acese soiuri au fost alese deoarece au una dintre cele mai rapide instalari dintre soiurile de Festuca rubra rubra.


Au frunzele foarte fine care vor accentua impactul vizual al gazonului prin culoare, vitalitate si vigurozitate, care cu siguranta va impresiona pe oricine.


Atentie dintre toate speciile de Festuca, festuca rubra rubra este cel mai rezistent, prin rizomi care ii are va umple goluri din peluza dvs.  

Festuca rubra rubra se instaleaza mai rapid decat Festuca trichophylla sau Festuca commutata.  Paiusul rosu (Festuca rubra rubra) are frunzele fine care dau un aspect matasos si bogat, cu radacini puternice care o ajuta gazonul pe perioadele de seceta. Are o crestere mai inceata in primul an insa in mixul de gazon PARC si GRADINI exista raigras care are o crestere foarte rapida in primul an, astfel gradina, gazonul sau peluza dvs va fi verde si deasa din primul an.  


Bornito / Ridu / Nordic / Triana (Festuca trachyphylla / Festuca ovina)

Festuca trachyphylla este o iarba de gazon cu cea mai mica nevoie de intretinere. Supravietuieste si se dezvolta frumos in orice tip de sol si conditii meteo de la seceta la frig. Nu ncecesita fertilizare, tundere regulata, etc.


Rigras peren ( Lolium perenne L. )

Raigras-ul (Lolium perenne) are cea mai rapida stabilire dintre toate speciile de seminte de gazon, astfel gazonul dvs va prinde viata foarte repede.

Se prefera climatele temperate, dar tolereaza si temperaturile de - 16-18 ° C, chiar si fara protectia zapezii. Acoperit cu un strat de zapada , raigrasul tolereaza temperaturi chiar mai mici.

Raigrasul are o persistenta ridicata, gazonul va fi dens chiar si dupa cativa ani.

Acesta poate fi folosit pe cele mai multe tipuri de sol , cu excepția terenurilor foarte umede .

Soiruile de raigras din amestecul de smeminte de gazon UNIVESRAL au o foarte ridicata toleranta la uzură datorită capacitatii de autoregenerare.


Gazonul PARC si GRADINI necesita o ingrijire scazuta.


Plantarea gazonului, insamantarea gazonului cu 1 kg la 40 mp, in orice perioaada a anului. Cand se seamana gazonul sau cum se planteaza gazonul: Pt detalii click aici.

Intretinerea gazonului este usoara daca se respecta cateva reguli. Aici aveti o descriere pe larg pentru o buna intretinere a gazonului.

Udarea gazonului pentru a avea un gazon de calitate, cu regenerare rapida si rezilienta ridicata. Aici mai multe detalii.

Tunderea gazonului sport premium se poate face la 3-4 cm. Mix-ul de seminte de gazon este de o calitate deosebita, astfel este posibila o tundere foarte scurta fara a dauna. Detallii aici.

Gazon pret in functie de calitatea semintelor componente.

Soiurile de elita ofera o calitate deosebita.

Gazon umbra gazon umbra pret gazon seceta, gazon profesionist samanta gazon de calitate samanta gazon ieftina samanta gazon sport samanta de gazon de vanzare gazon cu flori samanta iarba gazon seminte gazon rezistent la seceta gazonul semanare gazon plantarea gazonului seminte iarba gazon natural gazon seminte gazon de umbra intretinere gazon insamantare gazon oradea gazon cluj gazon brasov Seminte de gazon, gazon de umbra, gazon de soare, gazon de seceta, gazon de regarnisire, samanta de gazon, gazon sport

 

0742 103 586 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata 09:00-17:00

 


Detalii produs


Categorie: Seminte gazon profesional Parcuri si gradini

Greutate produs: 5 kg.

Cod produs - SKU: semintegazonparcsigradini


  
    

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!