Poze Timoftica

     


Timoftica

SKU: timoftica

Pret: 17,02 RON

Disponibil in 3-5 zile de la comanda

Costurile de livrare nu sunt incluse.

Timoftica

Phleum pratense


Norma de insamantare: 10-12 kg /ha

Timoftica (Phleum pratense) este o planta foarte persistenta, care rareori are de suferit de pe urma inghetului, si care se intalneste de obicei in campurile salbatice, in solurile fertile, cu umiditate ridicata.

In solurile cu umiditate ridicata, Timoftica (Phleum pratense) este foarte rezistenta la temperaturile ridicate din timpul verii, dar este mai productiva daca este cultivata in regiunile cu clima temperata, inclusiv pe terenurile joase, cu umiditate ridicata. 

Caracteristici: 

Timoftica reste spontan si se cultiva mai ales in regiunile mai bogate in precipitatii. Inflorescenta este un panicul spieiform. Spiculetele sunt uniflore, cu glumele libere, paroase pe carena. Este planta perena, cu tufa rara, valoroasa pentru nutret. Ca planta furajera are o densitate buna, se pastreaza timp indelungat si are o productivitate ridicata.

Particularitati: 

Creste bine pe solurile umede, si are o crestere lenta pe solurile grele si nisipoase. Porneste in crestere timpuriu in primavara si isi continua cresterea vara, daca are conditii de umiditate corespunzatoare.

Importanta furajera

-graminee perena furajera, adaptata climatului temperat rece si umed, cu urmatoarele particularitati:

- creste bine pe solurile umede, dar usoare, si are o crestere lenta pe solurile grele si nisipoase;

- porneste in crestere timpuriu in primavara si isi continua cresterea vara, daca are conditii de umiditate corespunzatoare;

- timoftica este o specie furajera foarte productiva (10-12 t / ha S.U.), dar 50-60% din productie se realizeaza la prima cosire sau ciclu de pasunat cand se inregistreaza si cea mai mare cantitate de precipitatii;

- foliajul bogat si fin asigura un grad ridicat de palatabilitate;

- timoftica poate fi cultivata in cultura pura sau in amestec

Timoftica (Phleum pratense)este o graminee perena deosebit de productiva si se preteaza atat la folosirea in amestecuri pentru pasunat, cat si ca faneata.

Timoftica (Phleum pratense) are o crestere timpurie primavara, si ofera productivitate buna toamna. Varietatile timpurii sunt utilizate in special pentru conservare, avand o talie mare la prima coase, in vreme ce varietatile tarzii au o crestere prelungita pe timpul verii, fiind recomandate in special pentru pasunat.

Norma de insamanţare recomandata este de 10 – 12 kg/hectar, cu o adancime de semanat recomandata de 1,5 – 2 cm.

Perioada optima de semanare este primavara (luna martie), sau toamna (sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie).

Durata de rezistenta in sol este de 5 – 6 ani, iar potentialul de productie este de 50 to/ha masa verde (10 -12 to/ha substanta uscata).

Alte detalii

Timoftica este o planta erbacee din familia gramineelor, adaptata climatului temperat rece si umed cu tulpina de tip pai, cu frunze lungi, inguste, creste prin pasuni si livezi si este folosita ca nutret.

0742 103 586 - Comenzi telefonice
Luni-Sambata 09:00-17:00

 


Detalii produs


Categorie: Pasuni

Greutate produs: 1 kg.

Cod produs - SKU: timoftica


  
    

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!