Si-Strong

SKU 00000563

Pentru inducerea rezistenței naturale împotriva bolilor și atacului insectelor la gazon sau plante ornamentale. Reduce arsurile provocate de soarele puternic sau vânt. Întărește foliajul împotriva temperaturilor extreme și trafic. Activare mai rapidă și mai puternică a genelor/enzimelor de apărare.

prevenire-boli-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

89.00 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Specificații

Suprafață acoperită
50-100 ml/ 100 mp
Durată efect
2-4 săptămâni
Eficiență
Profesional
Perioadă de aplicare
All Season
Compoziție
Siliciu (Si) sub formă de oxid de siliciu
23 %
Potasiu (K) sub formă de oxid de potasiu
10 %

Beneficii


  • tratament pentru inducerea rezistenței naturale
  • contribuie la activarea mai rapidă și mai puternică a genelor/enzimelor de apărare
  • foliaj crocant cu pereții celulari întăriți acționează ca o barieră fizică, făcând mai dificil patogenilor cauzatori de boli să pătrundă în țesutul plantei.
  • îmbunătățirea toleranței la temperaturi extreme și rezistenței la boli, până la îmbunătățirea toleranței la secetă


Aplicare

Gazon și plante ornamentale: 50-100 gr + 8-10 l apă/100 mp.
Aplicați pe foliajul cât se poate de zvântat. Nu irigați cel puțin câteva ore după aplicare. NU AMESTECATI cu alte îngrășăminte lichide ca Fertalga, FOX NK, exceptie Water Plus.

Mențiuni

Si-Strong este produsul ideal de aplicat plantei înainte de apariția extremelor de temperatură, pentru a întări planta împotriva patogenilor foliari sau a traficului. 

Siliciul întărește pereții celulari, făcând lamelele de iarbă și frunzele plantelor ornamentale mai rigide și rezistente la daune mecanice sau daune produse de fungi sau insecte.  

Pereții celulari întăriți acționează ca o barieră fizică, făcându-le mai dificil patogenilor cauzatori de boli să pătrundă în țesutul plantei. Această vulnerabilitate redusă la boli poate economisi timp și bani în ceea ce privește aplicările de fungicide și măsurile curative. 

Beneficiile siliciului sunt vaste, de la îmbunătățirea toleranței la stres și rezistenței la boli, până la îmbunătățirea toleranței la secetă și căldură, managementul nutrienților și sănătatea generală a gazonului. 

Conține agenți bioactivatori. Compoziția cristalelor sale speciale favorizează o mai bună expunere a frunzelor la lumina soarelui, facilitând absorbția și utilizarea acesteia și îmbunătățind capacitățile fotosintetice.

Este de asemenea eficient împotriva acarienilor și asigură rezultate bune contra lepidopterelor. Si-STRONG este recomandat în tratamentele preventive și, în cazul tratamentelor curative împotriva acarienilor, este oportun să se amestece Si-STRONG cu un acaricid, reducându-se doza de acaricid.

Tratament pentru inducerea rezistenței naturale. Indicat pentru utilizatorii pretențioși care doresc un produs profesional 100% natural, respectuos față de mediu și ecologic sustenabil.

În plus față de efectele sale sinergice cu îngrășămintele NPK, siliciul poate ajuta și în gestionarea altor nutrienți esențiali, cum ar fi fierul, zincul și manganul. S-a demonstrat că siliciul reduce efectele negative ale dezechilibrelor de nutrienți și ale toxicităților, promovând o gestionare mai bună a nutrienților.. 

Această îmbunătățire a managementului nutrienților poate contribui la un program de îngrijire a gazonului mai sustenabil, reducând necesitatea aplicării excesive de nutrienți, utilizarea de fungicide și pesticide. 

Produse complementare

ingrasamant-foliar-gazon-fox-nk | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fox NK

Îngrășământ foliar pentru gazon și plante ornamentale folosit pentru prevenirea apariției bolilor, prevenirea deshidratării. Remediază diferențele de culoare și creștere în gazon. Oferă o înverzire de lunga durată. Supliment în orice perioadă a anului de calciu și magneziu împreună cu azot și potasiu.

64.90 RON

249.90 RON

Active Green pigment și microelemente | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Active Green pigment și microelemente

Îngrășământ foliar cu pigmenți verzi pentru efect cosmetic instant, cu efect de durată. Se poate folosi ca marker pentru aplicarea fungicidelor, erbicidelor sau oricărui îngrășământ lichid. Conține microelemente care sunt absorbite rapid pe cale foliară. Îmbunătățește procesul fotosintetic, sinteza de carbohidrați, aminoacizi/ proteine, lipide, substanțe nutraceutice cu impact major asupra sistemului de apărare al plantei.

119.00 RON

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...