Elegant

SKU 00000152

Pentru curți mici umbrite dar cu minim de 2-3 ore de soare pe zi, gazonul Elegant conține speciile de iarbă cele mai rezistente la umbră însă de dorit minim de 2-3 ore de soare pe zi. Ca orice gazon care primește puțin soare nu e rezistent la trafic zilnic.

gazon umbră
peluze umbrite
seminte-gazon-umbra | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

47.00 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Caracteristici

Finețe
100%
Desime
100%
Trafic
30%
Soare
50%
Umbră
90%
Urină animală

Specificații

Suprafață acoperită
3 kg/ 100 mp
Finețe frunză
Foarte fină
Înălțime de tundere
3 - 6 cm
Culoare
Medie-deschisă
Clasă
Gazon umbră
Compoziție
Festuca rubra
80 %
Festuca trachyphylla
10 %
Agrostis
10 %

Informații suplimentare

Mixul Elegant este un mix de specii de iarbă cu frunza extrafină, de culoarea verde deschis.


Se va folosi cu precădere la curțile umbrite cu puțin trafic.

Foarte important e să irigați doar când solul e bine uscat la suprafață.

Însămânțare

Urmați sfaturile pentru însămânțare din Ghidul pentru însămânțare. Utilizați îngrășământ la semănare: Seed Start, Pro Start sau Biostart P 2.5-3 kg/100 mp.

Ghid însămânțare gazon >>>

Întreținere

Întreținerea săptămânală: Mixul Elegant este suportă tunderea de la 3 cm la 6 cm. Primăvara și toamna, în perioada de creștere, necesită tunderi rare, la 10-12 zile dacă e menținut la 6-7 cm.

Irigarea:  Se va face doar cand solul e uscat la suprafață. Cel mai probabil peluzele umbrite nu vor necesita vara mai mult de o irigare pe săptămână.

Întreținerea trimestrială: necesită scarificarea superficială (arborele cu sarme al mașinii de scarificat) de minim 2 ori pe an!

Fertilizarea: necesită îngrășământ solid de 2 ori pe an, ar fi bine ca în primii 2-3 ani să utilizați de 3 ori pe an îngrășământ solid.  

Combaterea buruienilor: mixul Elegant suportă erbicidarea pentru combaterea buruienilor cu frunză lată. Pentru combaterea buruienilor cu frunză îngustă, apelați la specialist imediat ce observați apariția buruienilor. Urmați ghidul pentru combaterea buruienilor.

Ghid General pentru întreținerea gazonului >>>

Recomandări

Mixul de semințe Elegant este recomandat în curțile cu CEL MULT 7-8 ore de soare pe zi si cel putin 2-3 ore de soare direct.

De asemenea, ar fi preferabil ca traficul să nu fie intens (zilnic). Peluzele umbrite nu tolerează traficul zilnic.


Produse complementare

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-starter-seed-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Seed Start

Fertilizant pentru insamantari sau suprainsamantari, cu zeolit, fosfor 100% solubil, cu biostimulanti, acizi humici, zeolit. NU semanti gazon fara a folosi ingrasmant altfel gazonul se va dezvolta incet si va fi invadat de buruieni. Se aplica peste seminte la insamantare sau suprainsamantare.

79.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

Videoclipuri recomandate

Semănarea gazonului

Urmați pașii din tutorial pentru rezultate bune la semănare.

Vezi videoclip

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...