Sfaturi tehnice /
Însămânțare gazon
/
Semănarea gazonului - Ghid complet pe scurt

Semănarea gazonului - Ghid complet pe scurt

Semănarea gazonului în 6 pași simpli de urmat cu rezultate peste așteptări!

ghid însămânțare gazon
semănare gazon
semănarea gazonului
Alin Vancea

Alin Vancea

13 minute de citit

Publicat în 14.02.2022 la 09:19

Actualizat în 16.12.2023 la 12:39

Semănarea gazonului


Suntem aici pentru a-ți fi busolă în demersul tău pentru semănarea gazonului, garantându-ți reușita. Multe provocări pot apărea pe drum, dar cu planul potrivit, obstacolele devin doar amintiri și peluza aceea deasă, verde 12 luni pe an o vei avea și tu! 


Pentru tine semănarea gazonului poate însemna prelucrarea solului, corectarea denivelărilor prin aducerea de umplutură, distribuirea de semințe și apoi irigarea după însămânțarea gazonului, însă sunt acestea suficiente?


Tot ceea ce facem acum nu e doar să răsară gazonul ci să creăm condiții în care gazonul răsărit să prospere, să fie verde și des în toate anotipurile cu minim de intervenții din partea noastră!


Urmează cu încredere fiecare pas din Ghidul pentru semănarea gazonului: fiecare detaliu este o piatră de temelie, nu sări peste ele și peluza aceea deasă, verde, cu acel miros proaspăt de iarbă tunsă e la doar câteva săptămâni distanță! 


Ghidul nostru pentru semănarea gazonului e conceput să fie ușor de urmat, un far călăuzitor ce înlătură greșelile comune care se fac la semănarea gazonului. Citindu-l imediat vei simți că e scris de profesioniști în acest domeniu și cu siguranță alături vom reuși.


În ultima parte a articolului am pregătit pentru tine un ghid pentru cum să alegi semințe de gazon.


Toți pașii descriși mai puțin distribuirea de semințe și acoperirea lor sunt pașii de urmat dacă alegi să montezi gazon rulou.


Însămânțarea gazonului - obiective:


Ceea ce trebuie să urmărești la semănarea gazonului este să creezi cele mai bune condiții pentru răsărirea semințelor și dezvoltarea rapidă a plantelor ca ele să poată suprima natural buruiana.


Acestea ar fi obiectivele pe termen scurt însă nu trebuie să uităm de sol, iar acum, la semănare avem ocazia să aducem solul, baza gazonului nostru la un standard suficient de bun cât pe viitor acesta să dreneze suficient de bine apa din precipitații abundente, să ofere rădăcinii un mediu propice pentru dezvoltare și suprafața să rămână plană, fără denivelări.


Îndeplinirea acestor obiective vor asigura o reușită deplină și munca ta va fi răsplătită cu vârf și îndesat:


1) un profil de sol omogen în primii 15 cm adâncime pe toată suprafața curții, nivelat și tasat, cu pante adecvate de la casă către gard și de la umbră către soare;


2) un pat germinativ optim care presupune acoperirea semințelor de gazon cu un strat de 1 cm de pământ/nisip sau amestec de pământ cu nisip


3) să te asiguri că solul are o concentrație suficientă de nutrienți prin distribuirea de îngrășământ la semănarea gazonului altfel plantele de gazon se vor dezvolta încet și peluza va fi invadată de buruiană


4) să te asiguri că irigi uniform întreaga suprafață a curții


Nu îți fă griji! Nu e atât de greu pe cât pare!


Perioada optimă pentru semănarea gazonului:


Însămânțarea gazonului poate avea loc în orice perioadă a anului din martie până în noiembrie însă cele mai oportune ferestre pentru semănarea gazonului sunt:

i) 1 aprilie - 1 iunie
ii) 15 august -15 octombrie

Semănarea gazonului poate avea loc și în toiul verii însă doar dacă puteți asigura 5-6 irigări pe parcursul zilei și urmând cu strictețe acest ghid!

Semănarea gazonului în 7 pași pentru succes garantat 


Prima mare atenționare: nu așterneți umplutură peste vegetația existentă! Vegetația trebuie îndepărtată și abia apoi se va așterne umplutura.


După îndepărtarea vegetației va fi nevoie să nivelezi solul existent înainte de a aduce umplutura ca stratul de umplutură să aibe aceeași grosime pe toată suprafața curții. Îți reamintim că e imperios necesar ca profilul de sol să fie omogen în primii 15 cm de sol pe toată suprafața curții.


În cazul în care profilul de sol va fi alcătuit din soluri diferite și de grosimi diferite clar avem un mediu de creștere diferit și de aici un necesar diferit de apă, nutrienți, pe scurt culoarea și creșterea gazonului va fi diferită și sigur nu îți dorești asta. Mai jos vei afla cum să procedezi pas cu pas.


[1] Eliminarea vegetației existente și prelucrarea primară a solului


Obiectiv: eliminarea vegetației existente ca cel puțin 10-15 cm de sol să fie fără resturi vegetale.


Nu așezați umplutură peste vegetație! aceasta se va descompune, solul se va lăsa neuniform! Descompunerea vegetației în mediu anaerob elimină gaze toxice care vor dăuna gazonului. 


Aplicarea de erbicid total e potrivită pentru situația ta? 


Recomandarea noastră este să nu folosiți erbicid total pentru eliminarea vegetației înaintea pregătirii solului pentru semănarea gazonului.


Cea mai bună variantă e să începeți prin a tunde scurt vegetația cu un trimmer și apoi să prelucrați solul cu motosapa. Treceți la o adâncime mai mică 2-3 degete adâncime ca să smulgeți din buruiană care mai apoi o îndepărtați cu grebla.


Dacă la prelucrarea solului cu motosapa se formează bulgări mari cu rădăcini lăsați-i să se zvinte 1-2 zile și apoi treceți iar cu motosapa. 


Va trebui să faceți 3-4 treceri cu motosapa ca să prelucrați corect solul, în orice caz nu îl mărunțiți, nu urmăriți să faceți solul praf/ făină pentru că îi stricați structura. Primele 2 treceri vor fi mai grele dar apoi munca se ușurează. 


De ce nu erbicid total? 


Având în vedere:


i) rata mare de toxicitate a glifosatului (substanța activă din erbicidele totale)   

ii) erbicidul total combate doar buruinile răsărite și NU și semințele din sol

iii) efectul e foarte redus la buruienile bătrâne

iv) în timpul de așteptare de la erbicidare până la semănarea gazonului (minim 2 săptămâni) vor răsări alte buruieni 


De asemenea timpul de 2-3 săptămâni între aplicarea de erbicid și momentul când puteți semăna gazonul vă poate împinge în vară sau spre iarnă și gazonul poate fi puternic periclitat. Nu vă bazați pe sistemul de irigare vara! La temperaturi de peste 15C nopatea pot apărea boli care nimicesc gazonul tânăr în 24 de ore. 


Cel mai simplu pentru îndepărtarea vegetației existente la pregătirea solului pentru semănarea gazonului e să tundeți vegetația existentă foarte scurt, prelucrați solul cu motosapa iar cu grebla scoateți resturile vegetale rămase, greblând totodată o să și nivelați solul, mai îndepărtați pietrele mai mari de 1-2 cm.  


Solul pregătit corect, semințe de calitate și îngrășământ la semănare vor duce la o răsărire și dezvoltare rapidă a gazonului semănat care va suprima natural buruienile. 


Dacă ați ales să utilizați erbicid total, odată ce toată vegetația s-a uscat, vom proceda cu îndepărtarea reziduurilor și prelucrarea solului. 


Îndepărtarea vegetației. Chiar dacă se dorește aducerea de umplutura acești pași nu ar trebui săriți.



[2] PRELUCRAREA, ÎMBUNĂTĂȚIREA SOLULUI și UMPLUTURA (dacă e cazul) pentru semănarea gazonului


Obiectiv: să obținem un profil de sol uniform în primii 15 cm pe toată suprafața curții, bine nivelat și tasat. Cu pantă de la casă spre gard și de la umbră către soare. 


Dacă la prelucrarea solului cu motosapa se formează bulgări mari cu rădăcini lăsați-i să se zvinte 1-2 zile și apoi treceți iar cu motosapa. 


După îndepărtarea vegetației dacă solul e compactat va trebui arat sau săpat cu motosapa la 10-15 cm adâncime, măcinat pentru a zdrobi, nivela și face stratul de suprafață omogen. Nu încercați să faceți ”făină” solul pentru că îi stricați structura. Solul se va prelucra strict cât să îl puteți nivela și elimina vegetația existentă. 


După fiecare trecere cu motosapa, greblați ca să îndepărtați vegetația, bulgării mari și pietrele. Odată cu această greblare veți și nivela suprafața.



Ridicarea nivelului cu umplutură la semănarea gazonului


Dacă e nevoie să aduceți umplutură, în prealabil eliminați vegetația, prelucrați solul, nivelați rezonabil ca umplutura adusă să fie distribuită ca o ”pătură” de grosime egală în toată curtea!  Profiluri de sol diferite vor face ca apa și nutrienții să fie reținuți diferit și gazonul va avea culori și creșteri diferite! 


Dacă stratul de umplutura e mai gros de 15 cm nu trebuie să amestecați cu motosapa cu solul existent, dacă e mai subțire neapărat să amestecați umplutura cu solul existent, e imperativ să avem în întreaga curte sol uniform în primii 15 cm, fără zone unde predomină umplutura sau zone unde predomină solul existent, nativ din curte.  



Îmbunătățirea solului


La însămânțarea gazonului puteți îmbunătăți considerabil solul din curte, în special drenajul și asta ar fi foarte indicat mai ales la curțile umbrite, cu mai puțin de 4-5 ore de soare!


Dacă solul este greu, argilos puteți interveni prin adăugarea de nisip spălat de la balastieră, granulație 0-2, un strat de minim 5 cm așezat peste solul nivelat în prealabil și apoi amestecați cu motosapa nisipul cu solul existent din primii 5 cm, nivelați și tăvălugiți bine. Dacă vă decideți să adăugați nisip va fi nevoie de un minim de 5 cm ca să îmbunătățiți structura.


Îmbunătățirea solului existent prin amestecarea lui cu nisip nu doar că îmbunătățește considerabil drenajul, gazonul va avea condiții mult mai bune dar veți ridica și nivelul curții, suprafața se va nivela mult mai ușor și mai bine, își va păstra mai bine planeitatea în timp.


O cantitate mai mică decât 5 cm nu va face decât să strice structura solului! Cei 5 cm de nisip amestecați cu 5 cm din profilul de sol existent va duce la un procent de aprox 60-70% nisip (și solul existent conține un procent de 10-20 nisip).


[3] TASAREA ȘI NIVELAREA SOLULUI


După cum am mai menționat, cu tot ceea ce faci acum nu doar creezi condițiile propice pentru răsărirea gazonului dar și un mediu favorabil pentru bunăstarea gazonului pe viitor.


Tasarea suficient de bine a solului în acest moment va reduce riscul ”așezării” lui în timp sau cel puțin denivelările care vor apărea vor fi foarte mici. O suprafață denivelată va fi foarte neplăcută la tuns, mașina de tuns te va zdruncina serios, în depresiuni se va aduna mai multă apă și gazonul va suferi.


Pentru tasarea solului dacă nu aveți tăvălug folosiți un europalet.


Nivelarea și tasarea se fac oarecum concomitent, trecerea cu un tăvălug urmată de greblare pentru a remedia denivelările.


În mijlocul curții faceți o ”burtă”, aici va fi zona cu cel mai mult trafic și se va crea o depresiune. Panta curții ar trebui să fie de la casă spre gard și de la umbră către soare mai ales în cazul curților cu zone foarte umbrite. Această pantă de la umbră către soare va ajuta ca apa să fie drenată din partea umbrită evitând astfel o suprasaturare îndelungată a solului în porțiunile umbrite.


Condițiile ideale pentru tasarea solului fără să îl comprimăm prea mult e atunci când solul e ușor umed în profilul 5-10 cm. Puteți iriga, lăsați să se zvinte și apoi tăvălugiți din nou. Odată cu această irigare puteți verifica dacă sistemul de irigare irigă uniform suprafața.


[4] DISTRIBUIREA SEMINȚELOR, ÎNGRĂȘĂMÂNTULUI ȘI TĂVĂLUGIREA  


Distribuirea semințelor de gazon se poate face cu mâna sau dispozitiv de împrăștiat semințe și îngrășăminte (link).

Uniformitatea răsăririi gazonului clar are de-a face și cu cât de uniform distribuim sămânța de gazon. În niciun caz nu depăși doza recomandată de semințe/ 100 mp.


Ca să obții o distribuire uniformă a semințelor procedează astfel: 


i) asigură-te că știi suprafața exactă care trebuie să o însămânțezi

ii) cântărește cantitatea de semințe neceară după specificațiile mix-ului de semințe folosit fără să utilizezi mai multă sămânță 

iii) divide cantiatea de semințe în două jumătăți, o jumătate o distribui pe lungime cealaltă jumătate perpendicular pe prima (pe lățimea terenului)

iv) preferabil să folosești un distribuitor de semințe care îl vei putea folosi și la distribuirea de îngrășăminte.


Nu depășiți doza de semințe și cea de îngrășământ recomandată.  Îngrășăminte la semănarea gazonului LINK


Procedează la fel și pentru distribuirea de îngrășământ.  


NU depășiți doza recomandată de semințe. În acest caz mai mult înseamnă mai rău. 3-4 semințe pe un loc cât o monedă de 50 de bani e suficientă.



Asigură-te că în sol există o concentrație suficientă de nutrienți


Ca plantele e iarbă să se dezvolte rapid ca ulterior să poată suprima buruiana vei distribui un îngrășământ cu un conținut ridicat de fosfor de exemplu îngrășăminte Bio Start, Pro Start, Seed Start la o doză de 2.5-3.5 kg/100 mp. Această fertilizare este foarte importantă pentru a asigura o concentrație suficientă de nutrienți în sol în primele etape delicate ale creșterii ierbii.


Odată împrăștiată sămânța de gazon și îngrășământul solul va fi tăvălugit, pentru a pune bine sămânța în contact cu solul, pentru compactarea solului și pentru a evita ca ploaia și vântul să mute semințele. 


[5] REALIZARE PAT GERMINATIV CORECT LA SEMĂNAREA GAZONULUI


Acest strat va reprezenta patul de însămânțare ideal pentru a favoriza o germinare mai bună, rapidă și totală a seminței. Este o operațiune opțională dar vă recomandăm să nu săriți peste ea.


Împrăștierea unui strat de 1-1.5  cm de:


i) substrat de grădină cu nisip spălat de la balastieră

ii) sau un sol nisipos

iii) sau pământ amestecat cu nisip de construcții de la balastieră


peste semințe și îngrășământ nu doar că va crea condițiile perfecte pentru germinarea semințelor de gazon dar și:


i) împiedică plutirea semințelor în cazul ploilor mai abundente

ii) le ferește de păsări

iii) le protejează de soarele direct și menține mai bine umezeala în jurul lor

iv) pe timpul zilei acumulează căldură care se degajă pe timpul nopții

v) plantulele când ies din pământ sunt mult mai rezistente

vi) gazonul va răsări mai repede decât sămânța de buruiană și va avea un avantaj în fața ei


Semințele de gazon au nevoie de întuneric pentru germinare cât mai bună și rapidă.


Pentru 100 mp ca să așterneți un start de 1 cm e nevoie de 1 mc (1000 L) de pământ sau nisip, amestec de pâmânt cu nisip (3:1 sau 1:1) sau aproximativ 700 L nisip și 300 L substrat de grădină (12-14 lei sacul de 40 L la magazinele de bricolaj). Nu vă recomandăm utilizarea de turbă, dacă totuși folosiți aceasta să fie turbă neagră. Amestecul de nisip și substrat de grădină îl puteți face în roabă sau cu o betonieră. 


PREVENIREA BOLILOR pe perioada caldă : Dacă semănați în lunile iunie/iulie e foarte indicat sa aplicați pentru prevenirea bolilor un fungicid. Acesta se va reaplica după primul tuns.


Peste patul de germinare puteți aplica erbicide care împiedică răsărirea buruienilor însă nu împiedică răsărirea gazonului (îi poate da o culoare roz, albuie gazonului însă el își revine în totalitate). Veți primi instrucțiuni în colet în cazul achiziționării de semințe la ambalaje peste 5 kg: Safari Play LS, Royal SPORT, ROYAL BLUE; SPORT PREMIUM.


Prima dată se va aplica fungicidul, apoi se va distribui erbicidul, nu vă recomandăm să le aplicați deodată. După aplicarea lor irigați.





[6] IRIGAREA după semănarea gazonului


Acum nu trebuie să facem altceva decât să udăm puțin și de câteva ori pe zi pentru a menține solul umed în mod constant până la germinarea completă a semințelor care are loc într-o perioadă variabilă de la 5 la 15 zile în funcție de temperaturi. 


Uniformitatea irigării e foarte importantă, de aceea înainte de a distribui semințele va trebui să verificați asta.

Cea mai mare problemă care apare la semănare e legata de apa și modul cum a fost administrată. 


Așezati caserole de plastic prin gazon, dați drumul la sistemul de irigat. Măsurați cât timp e nevoie sa meargă sistemul de irigat ca în caserole să se adune 6-7 mm (milimetrii NU mililitrii) de apă. Fiecare milimetru pe inaltime inseamna 1 L/mp.


Nu contează mărimea caserolei, forma: ovală, pătrată sau dreptunghiulară. Ce contează e ca gura să fie la fel de mare ca și baza adică pereții să fie cât se poate de perpendiculari pe bază.


Acest test trebuie făcut și dacă alegeți să montați gazon rulou.


Nu vă bazați pe irigarea din mână cu furtunul! Cel puțin utilizați aspersor mobil oscilant (link) dacă nu aveți sistem de irigare automat.


Irigarea după însămânțare se împarte în 3 perioade:


1.menținerea solului saturat cu apă cel puțin 20 ore din 24, fără să băltească apa până sămânța de gazon germinează: primăvara ziua 1-15 după însămânțare, toamna ziua 1-7. Irigați astfel încât între irigări solul să nu se zvinte, 2-5 irigări pe zi în funcție de temperatură. În această perioadă sămânța absoarbe apă și se umflă, germinează.


2.irigarea când iarba e deja răsărită (are 3-4 cm), de acum vom mări ușor cantitatea de apă (numărul de minute)/ irigare ca să menținem solul umed (nu saturat) și vom rări numărul de irigări. În această etapă rădăcina are nevoie de oxigen iar un sol saturat cu apă nu permite asta. Mărind cantitatea de apă și reducând nr de irigări vom umezi solul în profunzime și încurajăm formarea unei rădăcini profunde.


3. odată ce gazonul ajunge la 6-7 cm și ne apropipem de prima tundere el are deja rădăcină relativ profundă și va fi suficientă o irigare pe zi dimineața.


De acum înainte irigarea va fi abundentă, ca apa să umezească solul în profunzime! NU e nevoie să mai irigăm să ”udăm” solul la suprafață.


Regăsiți mai jos la secțiunea video un ghid pentru irigarea după semănare.


Un articol complet legat de irigarea după însămânțarea gazonului (link)


NU IRIGAȚI DIN MÂNĂ ! Folosiți aspersoare mobile.




[7] PRIMA TUNDERE DUPĂ SEMĂNAREA GAZONULUI


Când gazonul atinge 8-10 cm se va proceda la prima tundere a gazonului semănat. Ascuțiți cuțitele mașinii de tuns, cele noi nu sunt ascuțite.


Înălțimea după tundere la care setați mașina de tuns va fi de acum încolo înălțimea la care veți menține gazonul. Această înălțime (în spatele mașinii de tuns) ar fi bine să fie undeva între 4.5-5.5 cm, în funcție de disponibilitatea dvs de a tunde gazonul (1 sau 2 ori pe săptămână) sau dacă aveți sistem de irigare automat sau nu. Un ghid complet pentru îngrijirea gazonului după ce e tuns de 2 ori aveți (aici).


De asemenea puteți folosi pentru prevenirea bolilor fungicide naturale ca FIGHTER, TRYKO PLUS. Odată cu acestea puteți utiliza biostimulatori pentru înrădăcinare și îndesire ca FERTALGA.


După a doua tundere neapărat va trebui să restabiliți o concentrație suficientă de nutrienți în sol prin distribuirea de îngrășământ solid.


Dacă tunderea a doua și distribuirea de îngrășământ solid e la mijlocul lunii iunie, iulie sau mijloc de noiembrie, folosiți îngrășământ SOIL LIFE 3 kg/100 mp. În orice alte perioade folositi SOIL LIFE 3.5 kg/100 mp, SPRINT N 3 kg/100 mp sau SLOW GREEN 3 kg/100 mp.


După primul tuns e suficient să irigăm de două ori pe săptămână dacă avem temperaturi de peste 24C, altfel e suficientă o irigare, asta va încuraja formarea unei rădăcini puternice. 


Mai jos la secțiunea video regăsiți un ghid complet legat de primele tunderi, reaplicarea de îngrășământ pentru a susține creșterea și îndesirea rapidă a gazonului.


Ghidul pentru întreținerea gazonului>>>


Foarte important la semănarea la sfârșitul lunii mai și pe parcursul lunii iunie


La semănare peste stratul de pământ cu care acoperiți semințele aplicați pentru protecția împotriva bolii denumite ”căderea plantelor” care este foarte frecventă când avem peste 16C noaptea și peste 25-27C ziua fungicidul Previcur Energy 15 ml + 10 L apă/100 mp, acesta se aplică el singur în pompa de stropit fără alte substanțe. După aplicarea lui puteți iriga.


După ce planta e răsărita, are 3-4 cm puteți reaplica din nou și vă recomandăm să o faceți daca temperatura e în intervalul de mai sus. Reaplicați la 2-3 săptămâni până la începutul lunii august. Dacă aplicați pe iarba răsărită nu irigați câteva ore după aplicare.


Nu semănați în luna iunie/ iulie suprafețe mai mari de 300 mp fără sistem de irigat automat. Semănarea se va face după 15 august.


ALEGEREA SEMINȚELOR DE GAZON


Alegerea semințelor de utilizat este unul dintre elementele cheie în succesul unui gazon bun. În primul rând trebuie luați în considerare factori precum expunerea la soare și poziția geografică, traficul.


GHID ALEGERE SEMINȚE>>>


Produse recomandate

seminte de gazon safari play ls | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Safari Play LS

Este recomandarea noastră când dorești un gazon deosebit și totodată ușor de întreținut. Formează rapid un gazon foarte des, închis la culoare, plăcut la atingere și rezistent la trafic. Safari Play LS este alegerea ideală pentru curți mici mai umbrite sau curți mari însorite cu trafic. Unde irigatul e problematic sau solul slab Safari Play LS face față cu brio. Capacitate de autoregenerare prin răspândire laterală Lateral Spread - LS. SOD QUALITY - fără semințe de buruiană.

529.00 RON

269.00 RON

seminte-gazon-sport-profesionale-royal-sport | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Royal Sport

Semințe gazon ROYAL SPORT cu o serie de atribute remarcabile care îi va mulțumi și pe cei mai pretențioși. Gazon sport cu soiuri de top de lolium perene din SUA, SOD QUALITY (zero semințe poa annua). Special conceput pentru germinare rapidă, mai rezistent și tolerant la umbră, perfect pentru gazonul expus atât la soare, cât și la umbră. Culoare verde foarte închisă.

629.00 RON

75.00 RON

seminte-gazon-sport-premium | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Gazon Sport Premium

Semințe Gazon Sport Premium: formeză rapid un gazon extrem de des, cu foliaj fin, mătăsos, rezistent la trafic care își păstrează culoarea verde pe tot parcursul anului. Alege semințe Gazon Sport Premium pentru curți însorite sau semiumbrite! Excelent și pentru soluri grele, argiloase. Are nevoie de o irigare la 5-7 zile pe perioada caniculei! Regenerare prin rizomi!

49.00 RON

239.00 RON

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

seminte-gazon-cu-trifoi-pitic | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Gazon cu trifoi

Gazon cu trifoi pitic, un ”gazon secetă” perfect pentru suprafețe gazonate cu întreținere scăzută, curți mari, parcuri, livezi, suprafețe gazonate ale spațiilor publice, comerciale, zone industriale, ecologizări. ”Gazon cu trifoi” rezistă cu brio la secetă, trafic.

354.00 RON

aspersor-mobil-gazon-cellfast | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Aspersor oscilant irigare gazon reglaj 4 direcții

Aspersor mobil pentru irigarea gazonului reglabil pe 4 direcții. Administrează apa uniform în întreaga peluză. Foarte practic pentru curți mici sau mari. Vara cu două irigări peluza se va menține în cea mai bună formă.

distribuitor-ingrasaminte-seminte-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Distribuitor îngrășăminte și semințe gazon manual 1.5 L

Distribuie întotdeauna uniform îngrășămintele în peluza ta. Omogenitatea culorii și uniformitatea creșterii peluzei e direct proporțională cu uniformitatea distribuirii îngrășămintelor. Un accesoriu care nu ar trebui să îți lipsească.

59.90 RON

Videoclipuri recomandate

Când realizăm prima tundere? Aplicarea de îngrășământ.

Procedează corect la primul tuns, cum irigăm în continuare, ce îngrășământ șă folosim?

Vezi videoclip

Irigarea după semănare

Cum procedăm corect cu irigarea ca să avem o răsărire cât mai perfectă?

Vezi videoclip

Semănarea gazonului

Pașii corecți pentru o însămânțare reușită

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...