Safari Play LS

SKU 00000203

Este recomandarea noastră când dorești un gazon deosebit și totodată ușor de întreținut. Formează rapid un gazon foarte des, închis la culoare, plăcut la atingere și rezistent la trafic. Safari Play LS este alegerea ideală pentru curți mici mai umbrite sau curți mari însorite cu trafic. Unde irigatul e problematic sau solul slab Safari Play LS face față cu brio. Capacitate de autoregenerare prin răspândire laterală Lateral Spread - LS. SOD QUALITY - fără semințe de buruiană.

insamantare gazon
insamantarea gazonului
semanare gazon
seminte gazon
seminte gazon profesionale

529.00 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Caracteristici

Finețe
90%
Desime
100%
Trafic
80%
Soare
100%
Umbră
70%
Urină animală

Specificații

Suprafață acoperită
3 - 3.5 kg / 100 mp
Finețe frunză
Medie-fina
Înălțime de tundere
3.5 - 8 cm
Culoare
Verde inchis
Clasă
SOD QUALITY, soiuri de top
Compoziție
Festuca arundinacea
90%
Poa pratensis
10%

Informații suplimentare

Semințe gazon Safari Play LS - Lateral Spread - Răspândire pe laterală:


Semințe din soiuri de elită SOD QUALITY - fără semințe de buruiană inclusiv poa annua.


Își păstrează culoarea verde închis și o densitate excelentă 12 pe luni pe an cu un necesar de apă și îngrășăminte mai mic cu 25-30%, fiind iertător față de îngrijirea cu sincope. 


SOL: Tolerează extrem de bine solurile sărace, soluri grele (luto-argiloase) slab drenante dar și soluri nisipoase.


SOARE și UMBRĂ: Fie că curtea ta are 100 mp și e are porțiuni mai umbrite sau 500 mp cu zone însorite mai toată ziua mix-ul de semințe de gazon Safari Play LS produce un gazon care face față cu brio la aceste condiții inclusiv canicula sau gerul nu pun probleme.


TRAFIC: foliajul este des, elastic, extrem de aspectuos și în același timp rezistent la călcare.


Ce îl face special? Conține specia festuca arundinacea (90%) care produce un sistem radicular profund ceea ce îi conferă rezistență la veri caniculare, trafic chiar și la regim de întrețiere scăzută.


Soiurile de elită din specia festuca arundiancea au o culoare verde închisă și produc un coronament extrem de des care nu doar că e extrem de aspectuos dar suprimă natural buruiana.


Are o capacitate mare de autoreparare, putând forma plante noi prin rizomi (LS - Lateral Spread) de culoare genetică verde închis, cu foliaj placut. 


Însămânțare

Urmând ghid pentru însămânțare care îl găsești mai jos în câteva săptămâni vei avea un gazon deosebit de frumos.

Folosiți îngrășământ la însămânțare obligatoriu, unul dintre Pro Start, Seed Start, Biostart P 2.5-3 kg/100 mp.

Ghid însămânțare >>>

Întreținere

Ce presupune îngrijirea?


Întreținere săptămânală:

La o tundere pe săptămână se va regla mașina de tuns pe cea mai înaltă treaptă, de regula 6.5 cm.

Se poate coborî sub 5.5 cm însă nu mai scurt de 3.5 cm la tunderea cu roboți de tuns sau la tunderea de 2 ori pe săptămână.

Ideal ar fi ca în lunile mai și iunie să tundeți de 2 ori pe săptămână


Irigarea: Dacă poți iriga abundent (20-25L/mp) odată la 10-14 zile pe perioada de caniculă va fi suficient! În restul anului va fi nevoie de irigare doar când e solul bine de tot uscat la suprafață.


Întreținere trimestrială: scarificat ușor cu o trecere rapidă prin gazon (ca o pieptănare cu arborele cu sârme al mașinii de scarificat), această operație menține tânăr gazonul și previne apariția bolilor.  


Necesită îngrășământ solid de 3-4 ori pe an: aprilie/sfârșit de mai, august și sfârșit de septembrie/ început de octombrie. În primii 2-3 ani se va aplica de minim 3 ori/an îngrășământ solid, ulterior se poate scădea la 2 aplicări pe an. 


Controlul buruienilor: prin desimea excelentă, Safari Play LS suprimă în mod natural buruienile odată ajuns la maturitate. Prevenirea buruienilor se poate face încă de la semănat (urmați instrucțiunile care le primiți în colet).


În cazul peluzelor fără irigație!!! 

Tunderea cu mașina reglată la 6-8 cm vă va permite să lăsați perioade mai lungi între irigări, se păstrează bine vara cu 3 irigari abundente/lună – aprox 25-30 L de apă/mp/irigare. Valabil doar dacă mașina de tuns e reglată la 8 cm și nu există trafic.

Ghid general pentru întreținerea gazonului>>>

Recomandări

La curți mici sub 200 mp, deoarece de regulă au și zone umbrite, dar și însorite, și tolerează bine traficul. 


La curți de peste 200 mp îl recomandăm în mod special, deoarece necesită mai puțin îngrășământ și apă (cu circa 25-30% mai puțin) față de alte mix-uri de semințe. Dincolo de asta, prin desime suprimă natural buruienile și rezistă bine la traficul al 1-3 copii activi și căței.

Mențiuni

Însămânțare

Urmează acest ghid pentru semănarea gazonului: LINK

Produse complementare

Folosiți la însămânțare îngrășământ.

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

ingrasamant-gazon-starter-seed-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Seed Start

Fertilizant pentru insamantari sau suprainsamantari, cu zeolit, fosfor 100% solubil, cu biostimulanti, acizi humici, zeolit. NU semanti gazon fara a folosi ingrasmant altfel gazonul se va dezvolta incet si va fi invadat de buruieni. Se aplica peste seminte la insamantare sau suprainsamantare.

79.90 RON

distribuitor-ingrasaminte-seminte-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Distribuitor îngrășăminte și semințe gazon manual 1.5 L

Distribuie întotdeauna uniform îngrășămintele în peluza ta. Omogenitatea culorii și uniformitatea creșterii peluzei e direct proporțională cu uniformitatea distribuirii îngrășămintelor. Un accesoriu care nu ar trebui să îți lipsească.

Videoclipuri recomandate

Irigarea gazonului după semănare

Cum irigăm gazonul după semănare pentru o răsărire perfectă.

Vezi videoclip

Ghid general întreținere gazon pe parcursul anului

Cum întreținem corect gazonul ? Un tutorial care acoperă tunsul, irigatul, scarificarea și aplicarea de îngrășăminte.

Vezi videoclip

Semănarea gazonului

Toși pasii pentru semănarea gazonului pentru o reușită peste așteptări.

Vezi videoclip

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...