Magazin/ Îngrășământ gazon cu eliberare lentă /
Îngrășământ gazon Soil Life

Îngrășământ gazon Soil Life

SKU 00000135

Îngrășământ pentru gazon SOIL LIFE, all season, echilibrat, pentru revitalizarea sau menținerea gazonului verde și des în orice anotimp. Îngrășământul SOIL LIFE redă gazonului vigurozitate, culoare și desime începând cu primele zile de la aplicare. Îngrășământ pentru gazon profesional cu inocul de bacterii și fungi benefici. Hrănește gradual, fortifică rădăcina și sistemul vascular al plantei fără creșteri accelerate.

fertilizare gazon
ingrasamant gazon
intretinere
revitalizare

99.90 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Specificații

Suprafață acoperită
2.5 - 3.5 kg /100 mp
Durată efect
8-10 săptămâni la 3 kg/100 mp
Eficiență
Profesional
Perioadă de aplicare
All Season
Compoziție
Azot (N) total
16 % - 48 % eliberare lentă
Azot (N) amoniacal
2 %
Azot (N) uree SCU
8.5 % din care 2.2% elib. lentă
Azot (N) metilen-uree
5.5 %
Potasiu (K) sub forma de K2O
15 %
Sulf (S) sub forma de SO3
22 %
Mageziu (Mg) sol. în apă (MgO)
2 %
Materie organică,fungi benefici
16 %

Beneficii

  • îngrășământ pentru gazon SOIL LIFE versatil atât pt revitalizare rapidă cât și fertilizări de întreținere în perioadele de creștere
  • SOIL LIFE asigură o performanță remarcabilă datorită raportului de azot :potasiu, inoculul de bacterii și fungi benefici îl face un îngrășământ pentru gazon excelent pentru orice tip de sol
  • susține o culoare verde, intensa, constantă a gazonului fără creșteri accelerate
  • îngrășământul solid pentru gazon SOIL LIFE reface microfauna din sol și ajută la prevenirea apariției bolilor datorită inoculului cu Bacillus și Tricoderma.
  • asigură nutrienți pentru o perioadă de 8-10 săptămâni la doza de 3 kg/100 și 6-8 sapt la 2.5 kg/100 mp.

Aplicare

Îngrășământ pentru gazon profesional cu eliberare lentă pentru utilizarea în orice perioadă a anului.

Distibuirea de îngrășământ gazon granule se face preferabil pe gazonul zvântat, după tundere, 2,5-3.5 kg /100 mp și irigare după aplicare 8-10 L apă/mp (10-15 minute) în funcție de sistemul de irigat.

Se pot aplica fară restricție îngrășăminte pentru gazon foliare bogate în azot (IRONGREEN, FOX NK în zilele următoare doar că temp < 30C. Vara nu depășiți 3 kg/100 mp.

Mențiuni


În ce anotimp se poate utiliza îngrășământul pentru gazon SOIL LIFE?
R: Îngrășământul SOIL LIFE se poate utiliza în orice perioadă a anului, de regulă de la final de februarie și până în noiembrie.

Este SOIL LIFE un îngrășământ cu eliberare lentă?
R: Da. SOIL LIFE este un îngrășământ pentru gazon, profesional care conține aproape dublu azot cu eliberare lentă față de alte îngrășăminte existente pe piață. Procentul de azot cu eliberare lentă este de 48%. O aplicare de 3-3.5 kg/100 mp chiar vă va menține gazonul într-o stare foarte bună cel puțin 2 luni și jumătate.

Se poate folosi îngrășământul SOIL LIFE pe gazon, vara când e caniculă sau iarna?
R: Datorită mecanismului de eliberare a azotului îngrășământul solid SOIL LIFE vă oferă siguranța la aplicare chiar și la temperaturi ridicate sau scăzute.

După cât timp se văd rezultate de la fertilizarea gazonului cu SOIL LIFE?
R: Rezultatele vor apărea în câteva zile de la aplicare. După circa o săptămână gazonul dvs va fi foarte verde și se va îndesi.

După cât timp e nevoie de reaplicare de îngrășământ solid gazonului?
R: De regulă pentru menținerea gazonului în stare bună, să rămână verde și des ca să poată suprima natural buruiana, să aibe suficiente resurse să se poată proteja de boli orice peluză mai tânără de 10 ani are nevoie de 12-15 kg de îngrășământ/ 100 mp pe an. Aplicați SOIL LIFE de 4 ori pe an, la o normă de 3-3.5 kg/100 mp, tot la 2-2.5 luni, începând cu luna martie.

Este îngrășămâtul SOIL LIFE sigur pentru animale?
R: Granulele fertilizantului SOIL LIFE nu vor ridica probleme chiar dacă aveți animale de companie. Nu este mai periculos decât ingerarea de sare de bucătărie. În orice caz după distribuirea granulelor de îngrășământ să irigați ca să ele să ajungă pe sol și să înceapă procesul de eliberare a nutrienților.

Se poate folosi îngrășământul SOIL LIFE la fertilizarea gazonului tuns cu robot de tuns?
R: Se poate folosi și la peluzele tunse cu robot de tuns sau mulcire, ba mai mult ajută la descompunerea resturilor de iarbă mulcite.

Ce ar fi mai bine să folosesc dintre îngrășămintele SOIL LIFE sau SLOW GREEN/ SPRINT N?
R: O doză de 3.5 kg/100 mp de SOIL LIFE e echivalentul unei doze de 3 kg/ 100 mp SLOW GREEN sau 2.5 kg/100 mp de SPRINT N. La peluzele în stare precară, care și-au pierdut culoarea și desimea după iarnă sau vară vă recomandăm SLOW GREEN sau SPRINT N 3 kg/100 mp. SOIL LIFE e cel mai bine de utilizat la peluze pentru fertilizarea de intretinere, unde s-a administrat îngrășământ solid în ultimele 12 luni de cel puțin 3 ori.

Alte articole interesante pentru tine:

Cum poți reduce necesarul de apă la gazon folosind îngrășăminte potrivite?

Perioadele optime pentru fertilizarea gazonului cu îngrășăminte solide

Produse complementare

Vă recomandăm și îngrășămintele lichide pentru gazon.
Îngrășămintele lichide le puteți folosi pentru corecții rapide, suplinirea cu micronutrienți pentru îmbunătățirea metabolismului, culorii, prevenirea bolilor. Sunt suficiente aplicări la 3-5 săptămâni, însă doar ca și completare la îngrășămintele solide, nutriția foliară (lichidă) se aplică pentru completarea nutriției granulare de bază cu microelemente, biostimulatori, bacterii și fungi benefici (PGPR), diverșii compuși pentru refacerea peluzei după o îngrijire precară sau incorectă, prevenirea stresului termic și hidric sau prevenirea bolilor.

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-irongreen | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

IronGreen

Îngrășământ foliar gazon IRONGREEN cu azot și sulfat de fier. Mărește considerabil desimea și accentuează culoarea verde a gazonului. Stimulează formarea de clorofila și formarea de noi frunze. Are efect de înverzire în 2-3 zile de la aplicare.

64.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-fox-nk | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fox NK

Îngrășământ foliar pentru gazon și plante ornamentale folosit pentru prevenirea apariției bolilor, prevenirea deshidratării. Remediază diferențele de culoare și creștere în gazon. Oferă o înverzire de lunga durată. Supliment în orice perioadă a anului de calciu și magneziu împreună cu azot și potasiu.

64.90 RON

249.90 RON

Articole recomandate

ingrijire-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Operații săptămânale și trimestriale pentru întreținerea corectă a gazonului

Cum se fac ele corect, asta ca să nu învățați din propriile greșeli!

Vezi articol
Scarificarea de întreținere a gazonului | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Scarificarea de întreținere a gazonului

Scarificarea este una dintre operațiunile de întreținere care contribuie la dezvoltarea armonioasă a gazonului, cu numeroase efecte benefice

Vezi articol

Videoclipuri recomandate

Vara și gazonul semănat în primăvară

Evită mari greșeli legate de îngrijirea gazonului

Vezi videoclip

Nu îți sabota curtea! Ce să nu faci gazonului vara ?!

Cum irigi corect gazonul pe timpul verii. De ce irigarea zilnică face rău gazonului?

Vezi videoclip

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...