Magazin/ Însămânțare gazon /
Gazon Sport Premium

Gazon Sport Premium

SKU 00000160

Semințe Gazon Sport Premium: formeză rapid un gazon extrem de des, cu foliaj fin, mătăsos, rezistent la trafic care își păstrează culoarea verde pe tot parcursul anului. Alege semințe Gazon Sport Premium pentru curți însorite sau semiumbrite! Excelent și pentru soluri grele, argiloase. Are nevoie de o irigare la 5-7 zile pe perioada caniculei! Regenerare prin rizomi!

gazon sport
gazon sportiv
seminte gazon premium
seminte gazon sport
sport premium

49.00 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Caracteristici

Finețe
95%
Desime
90%
Trafic
90%
Soare
100%
Umbră
60%
Urină animală

Specificații

Suprafață acoperită
3 kg/ 100 mp
Finețe frunză
1-2 mm
Înălțime de tundere
3-6 cm
Culoare
Medie-închisă
Clasă
Superprofesional
Compoziție
Lolium perene
55 %
Poa pratensis
35 %
Festuca rubra
10 %

Informații suplimentare

Semințe gazon Sport Premium: cea mai bună variantă pentru peluze cu trafic predominant însorite sau semiumbrite unde se dorește un aspect deosebit 12 luni pe an. Preferă expunere la soare de peste 8 ore pe zi dar se menține bine și cu minim 2-4 ore pe zi (porțiuni umbrite). 


Foliajul este fin, mătăsos și erect, de culoare verde mediu-închis va da un aspect aparte curții tale.


Reziliență mare la trafic, deosebită capacitate de regenerare prin rizomi inclusiv în locurile unde iarba e smulsă de căței, dar e sensibil la urina cățelelor femele.


Permite tunderea între 25-60 mm cu respectarea regulii de a nu tunde mai mult de 30% din lungimea firului de iarbă la tuns (inclusiv la roboți de tuns și mulcire)


Recompensează pe deplin prin aspect dacă e întreținut corect: tuns, irigat + aplicare de îngrășământ.


Însămânțare

Semănarea gazonului făcută corect conform Ghid semănare gazon va duce la un gazon răsărit uniform, des, bogat, fără buruieni în cel mai scurt timp.

Perioadă semănare gazon SPORT PREMIUM: din martie până în noiembrie inclusiv.

Folosiți îngrășământ la însămânțare obligatoriu (Pro Start, Biostart P sau SeedStart)

Urmați ghidul pentru însămânțare >>>

Întreținere

Întreținere săptămânală:

Recomandăm tunderea de două ori pe săptămână.


La o tundere pe săptămână se va regla mașina de tuns pe cea mai înaltă treaptă, de regula 5.5 cm.


Se poate coborî sub 5.5 cm însă nu mai scurt de 3 cm la tunderea cu roboți de tuns sau la tunderea de 2 ori pe săptămână.


Ideal ar fi ca în lunile mai și iunie să tundeți de 2 ori pe săptămână


Irigarea: Se va iriga vara de maxim 2 ori pe săptămână, iar primăvara și toamna o singură dată. 


Întreținere trimestrială: la fel ca și orice alt gazon SPORT PREMIUM are nevoie de scarificare ușoară, o trecere rapidă prin gazon (ca o pieptănare). Aceasta redă tinerețea gazonului și previne apariția bolilor.  


Necesită îngrășământ solid de 4 ori pe an: martie, mai, august și octombrie. În primii 2-3 ani se va aplica de minim de  4 ori/an  îngrășământ solid, ulterior se poate scădea la 3 aplicări de îngrășământ pe an. 


Controlul buruienilor: prin desimea excelentă, gazonul Sport Premium suprimă în mod natural buruienile odată ajuns la maturitate. Prevenirea buruienilor se poate face încă de la semănat. 


În cazul peluzelor fără irigație!!! 


Nu îl recomandăm la curți de peste 250mp fără sistem de irigat automat. La cele sub 250mp se poate iriga cu aspersoare manuale (vara e necesar de 2 ori pe săptămână).   

Ghidul pentru întreținerea gazonului >>>Recomandări

Semințe gazon SPORT PREMIUM: ideal pentru curți de până la 300-350mp, cât mai însorite, cu minim 4 ore de soare pe zi (însă doar pe porțiuni mici). Se va comporta excelent în curțile insorite cu mai mult de 7-8 ore de soare. În zonele din curte cu mai puțin de 4 ore de soare se va comporta bine.


La curți peste 350mp e necesar un sistem de irigat - vara necesită 1-2 irigări pe săptămână.

Mențiuni

Însămânțare

Semințe gazon SPORT PREMUM - mix de semințe gazon premium din soiuri de top pentru curți cu trafic.

Gazonul Sport Premium tolerează foarte bine atât canicula cât și gerul iernii, practic utilizând semințe gazon SPORT PREMIUM peluza va fi verde din ianuarie până în decembrie.

Traficul intens pe perioada iernii cu iarba înghețată ușor îi poate reduce strălucirea însă odată cu mijlocul- sfârșitul lunii februarie îți recapătă culoarea verde intensă.

Chiar dacă curtea e toată ziua însorită sau cu zone umbrite utilizând la semănarea gazonului acest mix de semințe gazon SPORT PREMIUM gazonul din curte se va menține des și verde fără să se îngălbenească.

Dacă ai ales pentru semănarea gazonului semințe gazon SPORT PREMIUM îngrijirea lui e facilă doar să urmezi ghidul următor. Acolo ai detalii cum să irigi , tunzi să distribui îngrășământ solid ca să te bucuri de o curte verde pe tot parcursul anului. Ghid îngrijire gazon sport LINK

Mai mult, la semănarea gazonului alegând semințe gazon SPORT PREMIUM nu va trebui să folosești o mare cantitate de apă. Acest gazon sport după ce va fi tuns de 4-5 ori de la semănare va avea nevoie de maxim 2 irigări pe săptămână pe perioada de caniculă! În ghidul de mai sus ai detalii care te vor ajuta să irigi corect gazonul.

Chiar dacă curtea ta e expusă la soare pe tot parcursul zilei nu trebui să te îngrijorezi. Speciile de iarbă din acest mix de semințe gazon premium le place soarele, cu cât mai mult soare cu atât mai bine!

Utilizând la semănarea gazonului semințe gazon SPORT PREMIUM vă puteți baza pe capacitatea de regenerare incredibilă după perioade intense de trafic. Conține semințe de gazon din specii care au o mare capacitate de înfrățire și formare de noi plante prin rizomi.

Produse complementare

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

ingrasamant-gazon-starter-seed-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Seed Start

Fertilizant pentru insamantari sau suprainsamantari, cu zeolit, fosfor 100% solubil, cu biostimulanti, acizi humici, zeolit. NU semanti gazon fara a folosi ingrasmant altfel gazonul se va dezvolta incet si va fi invadat de buruieni. Se aplica peste seminte la insamantare sau suprainsamantare.

79.90 RON

Articole recomandate

semanare-gazon-insamantare-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Semănarea gazonului - Ghid complet pe scurt

Semănarea gazonului în 6 pași simpli de urmat cu rezultate peste așteptări!

Vezi articol
ingrijire-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Operații săptămânale și trimestriale pentru întreținerea corectă a gazonului

Cum se fac ele corect, asta ca să nu învățați din propriile greșeli!

Vezi articol

Videoclipuri recomandate

Semănarea gazonului pentru o reușită peste așteptări

Urmează pașii pentru semănarea gazonului. În câteva săptămâni gazonul va fi des și fără buruieni.

Vezi videoclip

Semănare gazon toamna

Semănare gazon toamna.Până când poți semăna gazon? În cât timp răsare gazonul toamna? semintegazon.ro

Vezi videoclip

Irigare gazon după semănare

Cum irigăm după semănarea gazonului? Cât de des, cât timp? După cât timp răsare gazonul semănat?

Vezi videoclip

Prima tundere după semănarea gazonului. Fertilizarea gazonului

Prima tundere. Inaltimea la prima tundere. Irigarea si fertilizarea gazonului tanar.

Vezi videoclip

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...