Calendar /
Vara
/
Aplicarea de erbicide vara pentru combaterea buruienilor din gazon

Aplicarea de erbicide vara pentru combaterea buruienilor din gazon

Gazonul intră într-o perioadă nefastă lui odată ce avem temperaturi peste 28C, aplicarea de erbicide va duce la slăbirea gazonului, slăbire care va suficientă ca o altă buruiană cu epoca de răsărire în săptămânile următoare să apară și ea.

Alin Vancea

Alin Vancea

3 minute de citit

Publicat în 16.06.2022 la 15:20

Actualizat în 19.06.2022 la 07:46

Buruienile vs gazon


În primul rând trebuie înțeles că utilizarea de erbicide trebuie făcută doar dacă restul operațiilor de întreținere a gazonului sunt făcute corect: adică tuns, irigat rar și abundent, resuplinirea solului cu nutrienți prin fertilizarea cu îngrășăminte solide (granule). 

Aplicarea de erbicide nu remediază îmburuienarea decât temporar! Și tocmai din această cauză face rău pentru că se înlocuiește o întreținere corectă a gazonului cu remedii pe termen scurt. În special aplicare de erbicide la temperaturi de peste 27-28C e dăunătoare peluzei. 

Trebuie înțelese următoarele aspecte: 

  1. Natura nu lasă solul gol! fie că avem un gazon des fie vom avea gazon + buruiană
  2. De-a lungul anului la fiecare 2-3 săptămâni e epoca de răsărire la o altă buruiană, o omorâm pe cea existentă doar să lăsăm loc altei buruieni. Moartea rapidă a plantei datorită erbicidului și gazonul neputând să înlocuiască în timp atât de scurt acel loc liber conduce la înlocuirea buruienii existente cu o altă buruiană.
  3. Fiecare plantă are anumite condiții în care se dezvoltă bine, prosperă. Gazonul o duce bine în total alte condiții decât orice buruiană. 
  4. Întreținut corect gazonul el va suprima natural buruiana se va îndesi și va lua locul buruienii. Ghid întreținere gazon LINK. 


Înainte de a trece mai departe vă rugăm parcurgeți cu atenție ghidul de mai jos, conține toate operațiile de întreținere săptămânale și trimestriale la gazon așa cum se procedează corect. 

GHID întreținere corectă gazon LINK

Tot ce se întâmplă cu gazonul vine ca și consecință a întreținerii efectuate, dacă în momentul de față starea lui nu e bună ar fi bine să reveniți la paragraful de mai sus și să consulțati acel ghid. Nemodificând întreținerea nu vă așteptați la alte rezultate. De regula întreținerea gazoului vine cu greșeli ușor de corectat ale tunsului, irigării, fertilizării.

Incredibile îmbunătățiri se obțin în scurt timp odată ce procedăm corect la tuns, irigat și avem grijă să menținem o fertilitate ridicată a solului, acesta va duce la îndesirea gazonului și suprimarea naturală a buruienilor. 

Inclusiv îmburuienarea aparută la gazonul proaspăt semănat se reduce semnificativ prin remedierea irigării, aplicarea de îngrășământ solid care să susțină dezvoltarea și îndesirea gazonului, tunderea mai frecventă și eventual aplicarea de biostimulatori. Exemple de îngrășăminte solide care le puteți aplica la temperaturi ridicate: LINK

Aplicarea de erbicide nu vă scutesc de apariția altor buruieni în perioada următoare, doar întreținerea corectă adică crearea condițiilor favorabile dezvoltării gazonului vor duce la o incidență foarte mică de buruieni. Vă reamintim: fiecare plantă are anumite condiții în care se dezvoltă bine, prosperă. Gazonul o duce bine în total alte condiții decât orice buruiană. 

Aplicare de erbicide vara pentru combaterea buruienilor din gazon


Pentru aplicarea de erbicide gazonului pe perioada verii vă rugăm procedați cu precauție, orice aplicare de erbicid inevitabil va avea efecte și asupra gazonului, chiar dacă nu îl omoară îi provoacă daune! 

Gazonul intră într-o perioadă nefastă lui odată ce avem temperaturi peste 28C, aplicarea de erbicide va duce la slăbirea gazonului, slăbire care va suficientă ca o altă buruiană cu epoca de răsărire în săptămânile următoare să apară și ea.   

Recomandarea noastră e să lăsați aplicarea de erbicide după vară, e foarte posibil ca buruiana să fie suprimată de gazon, și de regulă buruienile care apar vara în gazon sunt anuale, adică mor singure.  

Aplicarea de erbicide dacă sunt corect aplicate duc la moartea buruienii în 12-20 zile, o moarte rapidă care va lăsa loc altei buruieni să apară în scurt timp. 

Ce erbicide se pot folosi pentru combaterea buruienilor din gazon?


La secțiunea Combaterea Buruienilor (ultimul tab) de la secțiunea Sfaturi tehnice aveți detalii legate de erbicide pentru frunză lată (trifoi și alte buruieni cu frunză lată) sau buruieni cu frunză îngustă, asemănătoare gazonului dar cu frunza ceva mai lată. 

Aplicați după modul descris acolo. Rețineți apa e doar un mediu de transport, contează doza de erbicid pe 100 mp! Impropriu se recomandă de ex 10 ml erbicid cu 10 L apa , această soluție se poate aplica pe 50 mp sau pe 200 mp, in ambele cazuri e o aplicare neadecvată, în primul caz e supradozaj iar în a doua e subdozaj. Exprimarea corectă ar fi 10 ml erbicid / 100 mp cu 4-5 L apă.

https://www.semintegazon.ro/sfaturi-tehnice

Produse recomandate

ingrasamant-gazon-toamna-iarna | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Zeotech K

Îngrășământ gazon toamna -iarna Zeotech K cu zeolit și fier care redă sau păstrează culoarea gazonului pe perioada cu temperaturi extreme. Aplică îngrășământ gazon toamna ca peluza ta să rămână verde în sezonul rece. Zeotech K îngrășământ gazon toamna-iarna profesional. Aplicare îngrășământ gazon iarna Zeotech K 3 kg/100 mp.

319.90 RON

ingrasamant-gazon-vara-summer-k | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Summer K

Îngrășământ gazon toamna -vară, foarte bogat în potasiu (30%) pentru fertilizarea gazonului în perioadele cu temperaturi extreme sfârșit de iunie sau iulie și la finalul toamnei. Azot 100% cu eliberare controlată nu produce daune prin ”arderea gazonului”. Aportul mare de potasiu favorizează procesul de absorbție a azotului atunci când solul este cald sau foarte rece. Nu aplicați îngrășământ după prima săptămână din octombrie dacă peluza nu va mai primi soare!

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

Videoclipuri recomandate

Câte minute irigăm gazonul?

Urmărește acest tutorial și urmează-l. Incredibile modificări în bine veți observa de la săptămână la săptămână.

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...