Calendar /
Toamna
/
Află de ce gazonul tău se îngălbenește toamna după o perioadă ploioasă

Află de ce gazonul tău se îngălbenește toamna după o perioadă ploioasă

gazon după ploi
gazon toamna
gazon îngălbenit
irigare gazon
Alin Vancea

Alin Vancea

2 minute de citit

Publicat în 28.11.2022 la 17:00

Actualizat în 11.01.2023 la 13:39

Totul pornește de la rădăcina…


Irigarea mai des de 2 ori pe săptămână vara duce la formarea unui sistem radicular puțin profund de maxim 7 cm iar ploile de la sfârșitul toamnei suprasaturează cu apă acești primi 7 cm de sol și rădăcina se asfixiază, aerul nu mai poate intra în sol fiind suprasaturat cu apă. 

De ce apare îngălbenirea? Planta, ca să salveze rădăcina duce apa din sol către frunze și acestea încep să se îngălbenească, clorofila se diluează, de aici pălirea culorii frunzei. 

Planta în sine nu are de suferit, în luna martie va forma un nou foliaj. Recuperarea va fi mai rapidă la peluzele la care s-a administrat îngrășământ în octombrie/ noiembrie cu aproximativ 3-5 săptămâni față de peluzle unde solul e mai sărac în nutrienți.

Contează dacă se înverzește mai repede gazonul primăvara? Desigur, cu cât intră mai repede primăvara în vegetație gazonul cu atât mai repede se îndeasă și va putea concura sâmânța de buruiana din sol. Are mai mult timp la dispoziție să își refacă rădăcina ca la vară să suporte mai bine canicula.  

Sfaturi și sugestii pentru remedierea gazonului îngălbenit după perioade ploioase 


Irigați în sezonul viitor corect urmând sfaturile din acest link, la aliniatul legat de irigare aveți detalii. La anul gazonul dvs va fi verde și iarna! Vă rugăm parcurgeți acel ghid - durează 5 minute să îl citiți cu atenție.   

Dacă aveți 30 minute pe săptămână pentru 300 mp de gazon pur și simplu nu are de ce gazonul și implicit curtea dvs să nu fie verde 12 luni pe an. 

Folosiți îngrășăminte biostimulatoare pe parcursul anului, acestea reduc, contracarează efectele întreținerii mai puțin bine făcute.  
De exemplu Fertalga (produs ecologic)- un extract de alge marine și drojdii care conține microelemente, acizi humici, aminoacizi, fitohormoni, azot și potasiu. Se poate folosi în orice perioadă a anului atât timp cât frunza nu e înghețată sau solul. 

După perioadele ploioase puteți remedia rapid gazonul folosind îngrășăminte lichide, aplicate pe frunză prin pulverizare. Se absorb rapid și remedierea apare chiar și în 1-2 zile de la aplicare. IronGreen 200 ml + 5 L apă/100 mp. Se poate administra împreună cu biostimulatorul Fertalga 200 ml/100 mp. Efectele vor apărea oricând avem peste 6-7C ziua și câteva ore de soare.

Nu uitați de acest ghid complet, pe scurt dar suficient pentru întreținerea gazonului. LINK

Produse recomandate

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-irongreen | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

IronGreen

Îngrășământ foliar gazon IRONGREEN cu azot și sulfat de fier. Mărește considerabil desimea și accentuează culoarea verde a gazonului. Stimulează formarea de clorofila și formarea de noi frunze. Are efect de înverzire în 2-3 zile de la aplicare.

64.90 RON

249.90 RON

Videoclipuri recomandate

Câte minute irigăm gazonul ?

Un tutorial care vă va schimba curtea în totalitate.. în bine!

Vezi videoclip

De ce gazonul se îngălbenește toamna după o perioadă ploioasă ?

Irigarea gazonului vara are un rol determinant asupra rădăcinii și impliciat asupra culorii gazonului din curte

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...