Magazin/ Însămânțare gazon /
Semințe gazon Royal Blue

Semințe gazon Royal Blue

SKU 00000142

Gazon Royal Blue - semințe gazon super des pentru curți însorite sau parțial umbrite. Semănare gazon rezistent la trafic. Gazon Royal Blue gazon rustic verde închis care o menține 12 luni pe an. Întreținere gazon scăzută. Gazon secetă Royal Blue necesită o irigare la 10-15 zile vara. Pământ gazon slab sau argilos alege seminte gazon Royal Blue! Gazon Royal Blue - Sod Quality (0% poa annua).

gazon intretinere redusa
gazon seceta
seminte gazon profesional

499.00 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Caracteristici

Finețe
80%
Desime
90%
Trafic
70%
Soare
100%
Umbră
60%
Urină animală

Specificații

Suprafață acoperită
3-3.5 kg/100 mp
Finețe frunză
Medie
Înălțime de tundere
5-8 cm
Culoare
Verde foarte inchisa
Clasă
Superprofesional- SOD QUALITY
Compoziție
Festuca arundinacea
90%
Poa pratensis
10%

Informații suplimentare

ROYAL BLUE este un mix de semințe de gazon din soiuri de elită, puritate excelentă, fiind clasificat SOD QUALITY - fără semințe de buruiană, inclusiv poa annua.


Royal Blue este un gazon foarte des și foarte închis la culoare, cu frunză medie (3-5 mm lățime), erectă, plăcută la atingere și călcare.


Acest mix face față cu brio atât în curțile sau peluzele foarte însorite, cât și în cele mai umbrite (cu un necesar minim de 3 ore de soare pe zi).  


Este rezistent la trafic și conține speciile de iarbă cele mai tolerante la urina animalelor.


Își păstrează culoarea verde închis și o densitate excelentă 12 pe luni pe an, și are un necesar de apă și îngrășăminte mai mic cu 25-30%, fiind iertător față de îngrijirea cu sincope.

Însămânțare

Semănarea făcută corect conform Ghidului pentru Însămânțare va duce la un gazon răsărit uniform, des, bogat, fără buruieni cel puțin 5-7 săptămâni de la semănare.
Folosiți îngrășământ la însămânțare obligatoriu.
Ghid însămânțare link >>>

Întreținere

Întreținere săptămânală: Cu o tundere pe săptămână se va regla mașina de tuns pe cea mai înaltă treaptă, de regula 6.5 cm.

Se poate coborî sub 5.5 cm însă nu mai scurt de 3.5 cm la tunderea cu roboți de tuns sau la tunderea de 2 ori pe săptămână.

Ideal ar fi ca în lunile mai și iunie să tundeți de 2 ori pe săptămână


Irigarea: Dacă poți iriga abundent (20-25L/mp) odată la 10-14 zile pe perioada de caniculă va fi suficient! În restul anului va fi nevoie de irigare doar când e solul bine de tot uscat la suprafață.


Întreținere trimestrială: scarificat ușor cu o trecere rapidă prin gazon (ca o pieptănare). Acesta redă tinerețea gazonului și previne apariția bolilor.  

Timp necesar trimestrial pentru scarificare: 1-2 ore/100 mp. Se va scarifica de minim 2 ori pe an. 

Necesită îngrășământ solid de 3-4 ori pe an: aprilie/mai, septembrie și octombrie. În primii 2-3 ani se va aplica de minim 3 ori/an îngrășământ solid, ulterior se poate scădea la 2 aplicări pe an. 

Controlul buruienilor: prin desimea excelentă, Royal Blue suprimă în mod natural buruienile odată ajuns la maturitate. Prevenirea buruienilor se poate face încă de la semănat. 

În cazul peluzelor fără irigație!!! 

Tunderea cu mașina reglată la 8 cm vă va permite să lăsați perioade mai lungi între irigări, se păstrează bine vara cu 3 irigari abundente/luna – aprox 25 L de apă/mp/irigare. Valabil doar dacă mașina de tuns e reglată la 8 cm și nu există trafic. 

Ghid general întreținere gazon >>>

Recomandări

La curți mici sub 250 mp, deoarece de regulă au și zone umbrite, dar și însorite, și tolerează bine traficul.


La curți de peste 250 mp îl recomandăm în mod special, deoarece necesită mai puțin îngrășământ și apă (cu circa 25-30% mai puțin). Dincolo de asta, prin desime suprimă natural buruienile și rezistă bine la traficul al 1-3 copii activi și căței.

Utilizați la semănarea semințe de gazon profesionale, cu specii care au un sistem radicular puternic care pot menține gazonul în cea mai bună stare fără intervenții speciale.
Diferența mică de cost între semințe certificate, profesionale de tip Sod Quality și cele de masă va fi răsplătită pe măsură în viitor.

Mențiuni

Însămânțare

Utilizați 3.5 kg semințe/ 100 mp împreună cu îngrășământ Pro Start sau Biostart P 3 kg/100 mp.
Vă rugăm urmați ghidul pentru semănare din acest LINK

Întreținere

Seminte gazon Royal Blue
Vă va oferi o peluză ușor de îngrijit, nu necesită nimic special pentru a rămâne verde 12 luni pe an.
Soiurile de semințe de gazon din acest gazon provin de la producători care acordă o mare atenție cultivării, recoltării și selecționării semințelor pentru a oferi semințe de gazon care nu conțin semințe de buruiană, inclusiv poa annua, o buruianp foare periculoasă.
Pentru îngrijirea gazonului vă rugăm urmați acest ghid, la fel ca și alții care l-au urmat peluza dvs va fi o desfătare pentru toți membrii familiei.
GHID îngrijire gazon LINK

Produse complementare

Folosiți la semănarea gazonului îngrășământ! Lipsa unei fertilități ridicate a solului va duce la dezvoltarea înceată a gazonului și riscul de îmburuienare crește considerabil!

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

ingrasamant-gazon-starter-seed-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Seed Start

Fertilizant pentru insamantari sau suprainsamantari, cu zeolit, fosfor 100% solubil, cu biostimulanti, acizi humici, zeolit. NU semanti gazon fara a folosi ingrasmant altfel gazonul se va dezvolta incet si va fi invadat de buruieni. Se aplica peste seminte la insamantare sau suprainsamantare.

79.90 RON

Articole recomandate

semanare-gazon-insamantare-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Semănarea gazonului - Ghid complet pe scurt

Semănarea gazonului în 6 pași simpli de urmat cu rezultate peste așteptări!

Vezi articol
ingrijire-gazon | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Operații săptămânale și trimestriale pentru întreținerea corectă a gazonului

Cum se fac ele corect, asta ca să nu învățați din propriile greșeli!

Vezi articol

Videoclipuri recomandate

Semănarea gazonului

Urmați pașii pentru semănarea gazonului pentru o reușită peste așteptări.

Vezi videoclip

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...