Tytan

SKU 00000162

Tytan pentru persoanele care vor rezultate, însă cu bătaie minimă de cap! Îl recomandăm la curți cu umbră sau însorite, cu trafic mediu-mic, livezi. Formează un gazon decent, însă vă recomandăm să luați în calcul Safari Play sau Royal Blue ca și semințe de gazon, costurile inițiale sunt răsplătite cu vârf și îndesat pe viitor.

42.00 RON

+19.90 RON

transport / comandă

În stoc

Adaugă | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Caracteristici

Finețe
75%
Desime
75%
Trafic
70%
Soare
80%
Umbră
65%
Urină animală

Specificații

Suprafață acoperită
3 kg/ 100 mp
Finețe frunză
Medie
Înălțime de tundere
5.5-7 cm
Culoare
Medie-închisă
Clasă
Întreținere redusă
Compoziție
Festuca arundinacea
60 %
Festuca rubra
30 %
Alte specii pentru umbră
10 %

Informații suplimentare

Gazonul Tytan are o culoare verde medie-închisă și este alegerea economică pentru cei care își doresc o curte verde, însă nu sunt pasionați de întreținerea gazonului. 

Lățimea frunzei este medie-mare, și vine într-un mix rezistent la boli, secetă și trafic.

Este recomandat și pentru curți însorite, și pentru curți cu umbră, indiferent de cât de sărac este solul.

Mixul acesta este foarte iertător dacă nu este îngrijit corespunzător!


Însămânțare

Urmați sfaturile pentru semănarea gazonului.

Folosiți îngrășământ la însămânțare obligatoriu, unul dintre Pro Start, Seed Start, Biostart P 2.5-3 kg/100 mp.

Urmați sfaturile pentru prevenirea îmburuienării încă de la semănare (le primiți în colet).

Ghid însămânțare gazon LINK >>>


Întreținere

Întreținerea săptămânală: Mixul Tytan nu necesită un nivel ridicat de întreținere însă se va tunde săptămânal. Astfel,  tunderea la 5 cm este în regulă, dar vă recomandăm să îl lăsați preferabil la 6-7 cm, pentru a menține ulterior gazonul în stare excelentă cu cât mai puțin irigat, tunderi și fertilizari. 

Irigarea:  Primăvara/toamna, peluzele se vor iriga maxim o dată pe săptămână. Vara, acest mix se poate menține foarte bine tot irigat o dată pe săptămână (însă cu o cantitate mai mare de apă). Dacă vorbim despre peluze cu trafic redus, mixul nostru poate rămâne neirigat (excepție fiind perioadele caniculare / secetoase)

Întreținerea trimestrială: scarificarea este recomandată de 2-3 ori pe an.

Necesită îngrășământ de cel puțin 2 ori pe an la peluzele cu trafic redus și de 3 ori la peluzele cu trafic mediu. În primii 2-3 ani vă recomandăm să utilizați îngrășământ solid de 3 ori pe an cel puțin.

Controlul buruienilor: suportă erbicidarea pentru combaterea tuturor buruienilor. Trebuie erbicidate buruienile cu frunza îngustă imediat după apariția lor.

Ghid general pentru întreținerea gazonului>>>


Recomandări

Mixul Tytan este recomandat pentru orice curte unde se dorește un gazon la care să fie nevoie de cât mai puține intervenții. Îl recomandăm la peluze mai mult umbrite decât însorite, dar să primească 3-4 ore de soare pe zi.

Combinația de semințe îi oferă o toleranță mare la umbră, îl face să necesite o întreținere scăzută și să fie un gazon rezistent la secetă și boli.


Produse complementare

ingrasamant-gazon-starter-seed-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Seed Start

Fertilizant pentru insamantari sau suprainsamantari, cu zeolit, fosfor 100% solubil, cu biostimulanti, acizi humici, zeolit. NU semanti gazon fara a folosi ingrasmant altfel gazonul se va dezvolta incet si va fi invadat de buruieni. Se aplica peste seminte la insamantare sau suprainsamantare.

79.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

Videoclipuri recomandate

Semănarea gazonului

Urmați sfaturile pentru semănarea gazonului pentru o reușită deplină.

Vezi videoclip

Întreținere gazon

Citește articolele noastre explicate pe înțelesul tuturor.

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...