Sfaturi tehnice /
Fertilizarea gazonului
/
Sfârșitul primăverii - a doua aplicare de îngrășământ solid din an

Sfârșitul primăverii - a doua aplicare de îngrășământ solid din an

Perioada aprilie-început de iunie e perioada din an când gazonul e cel mai activ, atât partea subterană cât și cea aeriană. E nevoie să suplinim cu îngrășământ azotul și potasiul din sol acestea vor furniza ”combustibil” pentru perioada următoare.

Alin Vancea

Alin Vancea

2 minute de citit

Publicat în 07.03.2022 la 07:57

Actualizat în 24.11.2023 la 21:44

Perioada aprilie-început de iunie e perioada din an când gazonul e cel mai activ, atât partea subterană cât și cea aeriană. E nevoie să suplinim cu îngrășământ azotul și potasiul din sol acestea vor furniza ”combustibil” pentru perioada următoare. 

Azotul previne intrarea în ”dormanță” a gazonului odată ce vine canicula, îl va păstra verde, îi dă creștere și odată cu tunderea vom elimina fungii care se dezvoltă pe timpul nopții pe frunză, ei pot să nu fie vizibili însă sunt acolo sub formă de spori, miceliu, o frunză care crește încet dă timp dezvoltării lor. 

Nu e nevoie să aplicați îngrășăminte ”speciale de vară” și/ sau alte denumiri fancy. Îngrășămintele Action, Ready, Perfect Life, Spring and Summer, Soil Life  sunt îngrășăminte foarte bune, conțin pe lângă macronutrienți și fier sau magneziu, zeolit, biostimulatori sau marterie organică și microorgansime benefice. Au granule de mărime mică care permit distribuirea uniformă, azotul se lliberează lent pe măsura nevoilor plantei de gazon fără să ”ardă” sau să dea creșteri accelerate.  

Ideal aplicați îngrășământul solid după o ușoară scarificare cu arborele cu sârme. Îndepărtarea frunzelor uscate, moarte natural care ne-au dat gazonul verde în perioada anterioară, acum doar țin umezeala inutilă și sunt locul perfect pentru dezvoltarea fungilor care ulterior se vor răspândi la frunzele verzi. Îndepărtarea regulată a uscăturii previne problemele legate de acumularea feltrului. Îndepartând paiele mai des vom avea o cantitate mai mică, operația merge mult mai rapid decât dacă scarificăm o singură dată. 

Puteți suplimenta cu îngrășăminte lichide biostimulatoare ca Fertalga, puteți îmbunătăți structura solului cu Ferthumic sau intensifica culoarea verde cu IronGreen sau Fox NK. 


Cum se aplică îngrășămintele pentru gazon?


Vă recomandăm citiți sfaturile pentru aplicare la fiecare îngrășământ la tab-ul APLICARE.

Îngrășămintele comercializate de noi pot fi folosite și la curțile cu animale, doar urmați sfaturile pentru aplicare care apar la fiecare îngrășământ. 


Îngrășămintele solide se vor distribui pe gazonul tuns, pe foliajul cât de cât zvântat și apoi se vor iriga. 


Îngrășămintele lichide se distribuie preferabil pe iarba tunsă, pe foliajul zvântat, nu e nevoie să irigați decât dacă utilizați doze triple, cvadruple decât cele recomandate. Ar fi bine să nu plouă câteva ore de la aplicare și să nu tundeți mai devreme de 2-3 zile. 


Putem aplica îngrășăminte lichide imediat după cele solide?


Îngrășămintele solide se distribuie pe foliajul zvântat, preferabil după tuns și apoi se irigă. A doua zi puteți aplica îngrășăminte lichide, după acestea nu se irigă de aceea le vom distribui a doua zi după cele solide.


Aplicarea îngrășămintelor pentru gazon

Produse recomandate

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-fox-nk | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fox NK

Îngrășământ foliar pentru gazon și plante ornamentale folosit pentru prevenirea apariției bolilor, prevenirea deshidratării. Remediază diferențele de culoare și creștere în gazon. Oferă o înverzire de lunga durată. Supliment în orice perioadă a anului de calciu și magneziu împreună cu azot și potasiu.

64.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-gazon-profesional-mini-spring-and-summer | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Zeotech Spring and Summer

Îngrășământ gazon microgranulat care asigură un gazon cu aspect deosebit pentru o perioadă de 10-12 săptămâni. Îl recomandam în orice perioadă a anului. Fertilizant microganular care se distribuie foarte uniform rezultând un gazon cu culoare, desime și creștere uniformă fără creștere accelerată pe înălțime.

349.00 RON

ingrasamant-gazon-soil-life | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Îngrășământ gazon Soil Life

Îngrășământ pentru gazon SOIL LIFE, all season, echilibrat, pentru revitalizarea sau menținerea gazonului verde și des în orice anotimp. Îngrășământul SOIL LIFE redă gazonului vigurozitate, culoare și desime începând cu primele zile de la aplicare. Îngrășământ pentru gazon profesional cu inocul de bacterii și fungi benefici. Hrănește gradual, fortifică rădăcina și sistemul vascular al plantei fără creșteri accelerate.

99.90 RON

389.00 RON

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...