Sfaturi tehnice /
Însămânțare gazon
/
Însămânțarea gazonului - ghid complet

Însămânțarea gazonului - ghid complet

ghid insamantare gazon
ghid semanare gazon
semanarea gazonului pasi
Alin Vancea

Alin Vancea

3 minute de citit

Publicat în 14.02.2022 la 09:36

Actualizat în 24.11.2023 la 21:44

Semanarea gazonului este primul pas spre o gradina asa cum ai visat! In acest ghid complet vei gasi toate instructiunile de care ai nevoie pentru rezultate garantate. Te vom ajuta să eviti cat mai multe dintre problemele care se pot ivi si iti vom da cateva sfaturi simple, astfel incat semanarea gazonului in curtea ta sa fie un succes peste asteptari. Doar vrei ca munca ta să fie pusa in valoare si sa te bucuri in fiecare anotimp de priveliste, nu-i asa? 


Foarte important la semănarea la sfârșitul lunii mai și pe parcursul lunii iunie


La semănare peste stratul de pamânt cu care acoperiți semințele aplicați pentru protecția împotriva bolii denumite ”căderea plantelor” care este foarte frecventă când avem peste 16C noaptea și peste 25-27C ziua fungicidul Previcur Energy 15 ml + 10 L apă/100 mp, acesta se aplică el singur în pompa de stropit fără alte substanțe. După aplicarea lui puteți iriga.

După ce planta e răsărita, are 3-4 cm puteți reaplica din nou și vă recomandăm să o faceți daca temperatura e în intervalul de mai sus.
O variantă la fel de bună e produsul comercializat de noi : acesta>>> . Reaplicați la 2-3 săptămâni până la începutul lunii august.

Nu semănați în luna iunie suprafețe mai mari de 300 mp fără sistem de irigat automat.

Iti vom explica pas cu pas cum sa pregatesti corect terenul, cum sa faci insamantarea si cum sa ingrijesti gazonul. Ideile acestea chiar dau roade, pentru ca sunt bazate pe experienta noastra in domeniu, pe care o impartasim bucurosi cu tine. Nu uita ca motto-ul nostru este: „Ai iarba? Să fie verde!”

Semanarea gazonului. 5 pasi importanti 


Iata ce sfaturi vei gasi in ghidul nostru complet despre semanarea gazonului:

  1. cum sa faci indepartarea vegetatiei existente si prelucrarea primara a solului;
  2. umplutura - ce tipuri să folosesti, cu avantaje si dezavantaje;
  3. cum sa faci prelucrarea solului si nivelarea; 
  4. cum sa faci semanarea si prevenirea aparitiei buruienilor;
  5. irigarea pana la primul tuns.


In continuare vom parcurge rapid toate etapele pentru semanarea gazonului, astfel ca vei afla pas cu pas ce ai de facut, de ce e nevoie de fiecare operatiune in parte si cum te ajuta efectiv toate acestea. 

Asadar, vei gasi aici raspunsul la o multime de intrebari legate de semanarea gazonului, precum si solutii la situatii particulare pe care este posibil să le intalnesti. 

Totul este bazat pe experienta noastra si pe ajutorul pe care l-am dat clientilor nostri, care au fost foarte multumiti de rezultate.Acordă mare atenție și timp nivelării și tăvălugirii. Solul din curte se va ”lăsă ”, netăvălugit corect și bine înainte de semănare sau montare rulou vei avea în câteva luni diferențe de 5-10 cm. Tăvălugiți, irigați bine și reveniți după 1-2 zile și mai tăvălugiți din nou. Adăugarea de 5 cm de nisip ajută foarte mult la ”așezare”.Referitor la irigare, va rugam testați dacă sitemul de irigat iriga peste tot, uniform , aveti si un tutorial video în parte de jos a pagini unde e prezentat cum să irigați


Acestea sunt rezultatele:

Produse recomandate

seminte de gazon safari play ls | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Safari Play LS

Este recomandarea noastră când dorești un gazon deosebit și totodată ușor de întreținut. Formează rapid un gazon foarte des, închis la culoare, plăcut la atingere și rezistent la trafic. Safari Play LS este alegerea ideală pentru curți mici mai umbrite sau curți mari însorite cu trafic. Unde irigatul e problematic sau solul slab Safari Play LS face față cu brio. Capacitate de autoregenerare prin răspândire laterală Lateral Spread - LS. SOD QUALITY - fără semințe de buruiană.

529.00 RON

269.00 RON

seminte-gazon-sport-premium | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Gazon Sport Premium

Semințe Gazon Sport Premium: formeză rapid un gazon extrem de des, cu foliaj fin, mătăsos, rezistent la trafic care își păstrează culoarea verde pe tot parcursul anului. Alege semințe Gazon Sport Premium pentru curți însorite sau semiumbrite! Excelent și pentru soluri grele, argiloase. Are nevoie de o irigare la 5-7 zile pe perioada caniculei! Regenerare prin rizomi!

49.00 RON

239.00 RON

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

Videoclipuri recomandate

Ce sol să aducem ca și umplutură?

Diferite tipuri de sol care le puteți folosi ca și umplutură, top dressing peste semițe

Vezi videoclip

Irigarea gazonului după semănare și primele tunderi.

Imagini de la răsărire până la primele tunderi. Cât de des și uniform e gazonul după a doua tundere?

Vezi videoclip

Nivelarea, tăvălugirea pentru o suprafață perfectă

Cum am procedat ca să evităm ”lăsarea” solului

Vezi videoclip

Semănarea gazonului

Îndepărtarea vegetației, prelucrarea solului, împrăștierea semințelor, îngrășământului și top dressing peste seminte

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...