Calendar /
Toamna
/
Până când putem semăna gazon toamna? În cât timp răsare gazonul?

Până când putem semăna gazon toamna? În cât timp răsare gazonul?

Toamna e cea mai propice perioadă pentru semănarea gazonului însă până când putem semăna?

Alin Vancea

Alin Vancea

2 minute de citit

Publicat în 02.10.2022 la 08:44

Actualizat în 24.11.2023 la 21:44

Având în vedre că toamna e cel mai bun moment din an să semănăm gazonul în curtea noastră ar fi bine să accelerați lucrările ca să reușiți să semănați până: 


 • în 12-15 octombrie la curțile mici sub 120 mp care sunt de regulă mai umbrite 
 • până prin 20-25 octombrie la curțiele mai mari care sunt însorite. 


Pentru a lua decizia de a semăna sau nu gazon verificați prognoza meteo pentru următoarele 3 săptămâni de la semănare. 


Folosiți de exemplu accuwather.com. Important e ca după semănarea gazonului să aveți cam 3 săptămâni fără temperaturi noapte de noapte sub sub -3 / -4 C. 


Trebuie făcută diferențierea între temperatura aerului care la sfârșit de octombrie poate fi de 0-2 C noaptea, însă, solul e cald, el are 6-10 C, o temperatură foarte potrivită ca gazonul să se dezvolte. 


Să comparăm timpul de la semănare până avem răsărirea în diferite anotimpuri


Pe parcursul anului solul se încălzește, cea mai rapidă dezvoltare o avem de la sfârșitul verii până la mijloc de octombrie: 


 • martie - 20-25 zile
 • aprilie - 15-20 zile 
 • mai - 10-14 zile 
 • august - 3-7 zile 
 • septembrie - 4-8 zile 
 • octombrie- 7-12 zile 


Pe lângă timpul mai scurt pentru germinare avem toamna și o presiune mult mai mică din partea buruienilor, care, la peluzele semănate în mai/ iunie fac ravagii. De asemenea presiunea apariției bolilor e mult mai mică toamna.
Gazonul semănat toamna are 8 luni pentru a se dezvolta până la venirea verii, vara un gazon tânăr are de suferit indiferent de câtă apă administrăm.Ce semințe să alegeți ? 


Și cu cea mai ieftină sămânță poți face un gazon, problemele însă apar ulterior

Semințe de gazon din soiuri noi care aduc o întreținere mai redusă, un aspect mai plăcut, o perenitate mai mare, un gazon mai des și mai verde cu mai puțin îngrășământ. 


Vă recomandăm ca și semințe de gazon: 


 • Safari Play LS pentru un gazon cu aspect deosebit și întreținere care orice novice o poate face
 • Royal Blue pentru un gazon cu aspect rustic, întreținere redusă 
 • Sport Premium sau Royal Sport pentru cei care sunt pasionați de curte, grădină sau curți cu foarte mult trafic. 


Pentru curți fără sistem de irigare automat, liniștit puteți utiliza Safari Play LS sau Royal BLUE. Necesită o irigare pe săptămână pe perioada caniculei pentru a se menține în stare excelentă. O irigare cu un aspersor mobil de tip aquazoom e viabilă chiar și la curți mari de 400-500 mp. 


Respectați pașii pentru semănarea gazonului. Foarte important e ca semințele să fie acoperite cu 1-1.5 cm de pământ !

Urmați acest ghid și totul va fi bine: GHID ÎNSĂMÂNȚARE GAZON . Aveți detalii legate de pregătirea solului, semănarea, inclusiv tutorial video de la semănare, irigarea gazonului semănat, primele tunderi.

Succes Garantat !


Produse recomandate

seminte de gazon safari play ls | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Safari Play LS

Este recomandarea noastră când dorești un gazon deosebit și totodată ușor de întreținut. Formează rapid un gazon foarte des, închis la culoare, plăcut la atingere și rezistent la trafic. Safari Play LS este alegerea ideală pentru curți mici mai umbrite sau curți mari însorite cu trafic. Unde irigatul e problematic sau solul slab Safari Play LS face față cu brio. Capacitate de autoregenerare prin răspândire laterală Lateral Spread - LS. SOD QUALITY - fără semințe de buruiană.

529.00 RON

269.00 RON

ingrasamant-gazon-semanare-gazon-pro-start | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Pro Start

Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele una-două tunderi. NU semănați fără să utilizați îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

89.90 RON

seminte-gazon-soare-seceta-royal-blue | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Semințe gazon Royal Blue

Gazon Royal Blue - semințe gazon super des pentru curți însorite sau parțial umbrite. Semănare gazon rezistent la trafic. Gazon Royal Blue gazon rustic verde închis care o menține 12 luni pe an. Întreținere gazon scăzută. Gazon secetă Royal Blue necesită o irigare la 10-15 zile vara. Pământ gazon slab sau argilos alege seminte gazon Royal Blue! Gazon Royal Blue - Sod Quality (0% poa annua).

499.00 RON

63.00 RON

ingrasamant-gazon-semanare-suprainsamantare-biostart-p | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

BioStart P

O varianta ceva mai eficientă decât Pro Start, conține pe lângă macronutrienți și acizi humici. Se aplică lângă semințe în ziua semănării /supraînsămânțării. Asigură nutrienții necesari pentru primele etape de dezvoltare de la încolțire până la primele tunderi. NU semănați fără a utiliza îngrășământ! Plantele se vor dezvolta încet și gazonul va fi cuprins de buruieni sau slab dezvoltat să facă față caniculei sau înghețului.

69.00 RON

219.00 RON

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...