Calendar /
Vara
/
Gazonul tău e îmburuienat, rărit sau palid?

Gazonul tău e îmburuienat, rărit sau palid?

Ai două variante pentru remediere. Care o alegi?

gazon buruiană
gazon rărit
gazon îngălbenit
Alin Vancea

Alin Vancea

3 minute de citit

Publicat în 23.08.2023 la 16:23

Actualizat în 24.11.2023 la 21:44

Gazonul tău e îmburuienat, rărit sau foarte palid? Ai două variante pentru remediere. Care o alegi?


Varianta 1 - implică foarte puțină muncă din partea ta


Presupune utilizarea unui îngrășământ solid profesional concentrat pentru gazon ca SPRINT N cu titlu NPK 27.0.14 imediat după ce scad temperaturile sub 30-32C, cel mai probabil după 1 septembrie însă nu întârzia.

La câteva zile după distribuire miracolul începe , într-o săptămână vei fi uimit de cât de mult poate SPRINT N la o normă de 3 kg/100 mp să îți regenereze gazonul!

Nu îți face griji, acesta conține materii prime de calitate care nu vor dăuna gazonului în niciun fel ba mai mult nici nu îți închipui cât de mult se va îndesi gazonul tău!

Sprint N prin compoziția sa suplinește solul cu o cantitate mare din cel mai important nutrient, azotul, prezent în SPRINT N sub trei forme: una pentru un kick inițial puternic în primele zile, apoi o parte care dă un al doilea kick mai temperat și o parte (peste 50%) e cu eliberare lentă în sol datorită tehnologiei patentate POLYON care îți va menține gazonul verde pe perioada toamnei.

Măsoară suprafața peluzei, cântărește 3 kg pentru fiecare 100 mp, împarte cantitatea necesară în 2-3 părți egale și fă o trecere pe întreaga suprafață cu fiecare din cele 2-3 părți. SPRINT N îl găsești în josul paginii la produse recomandate.


Te scapă asta de buruiană? Da!


De acum gazonul intră într-o perioadă foarte favorabilă lui pe când buruienile răsărite deja intră în declin. E simplu de înțeles că îndesirea gazonului va crea concurență buruienii! Poți accelera repararea gazonului?

Ca să accelerezi și mai mult procesul plus multe alte beneficii cum ar fi remedierea solului poți folosi îngrășăminte lichideca Fertalga și Irongreen, aplicate împreună câte 100-150 ml din fiecare/100 mp cu 4-7 L de apă, depinde de câți litrii de apă ai nevoie să acoperi 100 mp. Poți repeta după 5-7 zile de 2-3 ori și apoi e suficient la 3-4 săptămâni.
Aceste îngrășăminte le găsești aici împreună cu modul complet de aplicare pentru eficientă maximă: https://bit.ly/3nAkIYq

După ce gazonul tău e întremat ai să poți aplica și un erbicid să scapi de mare parte din buruiana rămasă dar de puține ori e nevoie

Mai departe urmează ghidul de mai jos, acesta îți pune la dispoziție în câteva minute tot ce ține de îngrijirea gazonului… cum să procedezi corect cu tunsul, irigatul și fertilizarea gazonului pe viitor. Să nu îți pui niciun semn de îndoială, acel ghid va da rezultate în orice curte! LINK GHID

Varianta 2


Poți recurge la o intervenție care se numește supraînsămânțare.

Presupune o scarificare, apoi distribuirea de semințe de gazon alături de îngrășământ. Pentru un succes maxim al răsăririi să distribui nisip sau nisip amestecat cu pământ, odată cu asta vei și nivela curtea și tunsul va fi nu doar mult mai plăcut dar mult mai rapid, mașina de tuns nu te va mai zdruncina.

Cât timp îți va lua ?


Cam 2.5-3 ore pentru 100 mp dacă lucrezi singur sau mai puțin dacă lucrați în echipă

De ce ai alege varianta asta?


Pentru că ai ocazia ca la supraînsămânțare să folosești semințe de gazon care provin din soiuri superioare, care necesită mai puțină grijă din partea ta

Practic va fi suficient să irigi o singură dată pe săptămână pe caniculă și gazonul tău va fi verde , așa cum nu a fost niciodată.

Pentru asta alege semințele Safari Play sau Royal Blue, cel din urmă are o culoare mai închisă. Produc un gazon foarte, foarte des care ține umbră solului și buruiana are șanse mici să apară.

Au o culoare genetică închisă și necesită mai puțin îngrășământ decât cele cu fir subțire tip sport, rezistă mult mai bine la umbră și suficient de bine la trafic.

În link ai un ghid complet format din tutoriale video care îți explică tot, absolut tot și dacă pui în practică rezultatele vor fi excelente. LINK GHID SUPRAÎNSĂMÂNȚARE GAZON

Ai iarbă? Să fie verde!

Produse recomandate

ingrasamant-gazon-sprint-n | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Sprint N

Îngrășământ gazon profesional SPRINT N cu eliberare lentă cu efect inițial de înverzire rapidă chiar și la temperaturi sub 10C. Pentru regenerarea gazonului după iarnă și la sfârșitul verii. Recomandat de utilizat la începutul sau mijlocul primăverii și după vară. Îngrășământ ideal la utilizarea după prima tundere la gazonul proaspăt semănat.

69.00 RON

ingrasamant-gazon-primavara-toamna-slow-green | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Slow Green

Îngrășământ destinat în special peluzelor cu trafic mediu-ridicat atât pentru refacerea rapida după iarnă/ vară cât și pentru întreținere primăvara și toamna (peluze cu trafic mediu-ridicat). Pentru peluze în stare precară, cu diferențe mari de culoare și creștere. Efect rapid de îndesire și înverzire la temperaturi scăzute. Perioada martie-aprilie și august-sfârșit de septembrie.

89.90 RON

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-irongreen | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

IronGreen

Îngrășământ foliar gazon IRONGREEN cu azot și sulfat de fier. Mărește considerabil desimea și accentuează culoarea verde a gazonului. Stimulează formarea de clorofila și formarea de noi frunze. Are efect de înverzire în 2-3 zile de la aplicare.

64.90 RON

249.90 RON

seminte de gazon safari play ls | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Safari Play LS

Este recomandarea noastră când dorești un gazon deosebit și totodată ușor de întreținut. Formează rapid un gazon foarte des, închis la culoare, plăcut la atingere și rezistent la trafic. Safari Play LS este alegerea ideală pentru curți mici mai umbrite sau curți mari însorite cu trafic. Unde irigatul e problematic sau solul slab Safari Play LS face față cu brio. Capacitate de autoregenerare prin răspândire laterală Lateral Spread - LS. SOD QUALITY - fără semințe de buruiană.

529.00 RON

269.00 RON

Videoclipuri recomandate

Partea 1: Gazon rărit sau îmburuienat?

Planificarea corectă pentru remediere. Când, cât timp ți-ar lua, unelte și scule necesare

Vezi videoclip

Partea 2: Eliminarea buruienii și refacerea rapidă a desimii

Pașii care să îi faci în funcție de starea gazonului. Folosești erbicide sau nu?

Vezi videoclip

Partea 3: Top dressing-ul, tunderea și irigarea

Cum procedezi cu top-dressing-ul, irigarea după supraînsămânțare și primele tunderi

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...