Calendar /
Vara
/
Îngrășăminte de vară pentru gazon

Îngrășăminte de vară pentru gazon

Ce îngrășăminte vă recomandăm pentru vară în funcție de starea gazonului?

fertilizarea vara
ingrasamant gazon vara
îngrășământ de vara pentru gazon
Alin Vancea

Alin Vancea

4 minute de citit

Publicat în 02.06.2022 la 09:19

Actualizat în 12.06.2024 la 05:46

Îngrășăminte gazon pentru vară lunile iunie și iulie 


Pentru a menține gazonul în stare bună e nevoie să mențineți o fertilitate adecvată a solului. Planta hrănită corect nu doar că va face față mai ușor presiunii bolilor de vară, a îmburuienării dar și aspectul curții dvs va fi mult îmbunătățit.


Gazonul tău, orice tip ar fi el, are nevoie de patru fertilizări cu îngrășământ solid pe an, cu câte 3-3.5 kg/ 100 mp, adică tot la 2-2.5 luni pe perioada de creștere activă, din martie până în octombrie. 


Îngrășămintele recomandate aici le găsești în partea de jos a paginii. 


Ce îngrășământ administrezi gazonului în lunile de vară: iunie și iulie ?


Ca să faci alegerea potrivită îți dăm câteva exemple în funcție de situația ta:

1 . Când sunt 2 luni de la ultima fertilizare cu îngrășământ solid și încă te afli în luna iunie aplică SOIL LIFE 3-3.5 kg/100 mp în funcție de starea gazonului. Dacă e mai palid, slăbit sau rărit utilizează o doză mai mare: 3.5 kg/100 mp pentru a readuce în sol o concentrație suficientă de nutrienți care să țină gazonul în stare bună până la finalul verii. 


2 . Dacă cele două luni de la ultima fertilizare se împlinesc la finalul lunii iunie/ început de iulie, se vor folosi îngrășăminte de vară pentru gazon, deja temperaturile sunt ridicate și vă recomandăm Slow K sau Summer K 3 kg/100 mp. Tot în acest caz puteți folosi și SOIL LIFE la o doză mai mică: 2.5-3 kg/100 mp, doza administrată va fi în funcție de starea gazonului, mai mare dacă gazonul are nevoie de un ajutor mai mare.


Pentru ușurința dvs, cu rezultate excelente, vă recomandăm SOIL LIFE ca îngrășământ all season.


Vă reamintim cu această ocazie importanța irigării corecte, a tunderii corecte a gazonului. Consultați ghidul pentru întreținerea gazonului și incredibile modificări în bine se vor întâmpla în scurt timp: LINK. Urmând acest ghid nu doar că gazonul dvs se va îmbunătăți dar și veți preveni multe probleme.


Vă readucem aminte de câteva aspecte legate de administrarea de îngrășământ solid: 

Perioadele optime pentru fertilizarea gazonului sunt: începutul sau finalului fiecărui anotimp: 

- final de iarnă început de primăvară: martie
- finalul primăverii / începutul verii: mai/iunie
- finalul verii/ începutul toamnei: mijloc/ final de august
- început de toamnă: septembrie- octombrie. 


Pe cât posibil administrați îngrășământ solid în aceste perioade, gazonul va utiliza cel mai bine nutrienții și îl pregătește pentru a face față presiunii buruienilor, reduce riscul apariției bolilor iar dacă acestea apar impactul e mic și gazonul se va reface singur în scurt timp. 


Mai multe despre perioadele optime pentru distribuirea de îngrășământ solid gazonului LINK


Asigură-te că administrezi 2.5-3.5 kg/100 mp de îngrășământ pentru 100 mp. Utilizând această cantitate nu doar că aduci o cantitate de nutrienți suficientă până la următoarea fertilizare dar vei și reuși să distribui uniform îngrășământul. 


Împarte cantitatea necesară de îngrășământ în 2, 3 sau 4 părți egale. Distribuie fiecare din aceste părți pe întreaga suprafață alternând treceri pe lungime cu treceri pe lățime. 


Irigă după aplicare, să facilitezi coborârea granulelor pe sol. Nu încerca să le dizolvi, îngrășămintele descrise aici au fracție cu eliberare lentă și nu vei reuși să le dizolvi, granulele se vor dizolva în timp, în funcție de temperatură și activitatea microbiană din sol.  


Îngrășăminte foliare pentru gazon: biostimulatoare, pre-stress 


Utilizați îngrășăminte foliare ca și completare la îngrășămintele solide, dacă e să facem o analogie puteți privi îngrășămintele solide ca și carnea din ciorbă iar îngrășămintele foliare ca și sarea, piperul și ierburile aromate, împreună vor funcționa excelent acoperind întreg spectrul de nutrienți necesari.

Pentru a înțelege mai bine beneficiile aplicării de îngrășăminte lichide și cum ajută ele gazonul dvs aveți aici un articol mai detaliat: LINK

Cât de des să aplicăm îngrășăminte lichide gazonului?


De regulă la 4 săptămâni e suficient să aplicați îngrășăminte lichide pentru a menține gazonul în stare foarte bună.


Fertalga - biostimulator și regulator de creștere pentru partea aeriană și rădăcină

Fox NK  - fortifiant și revitalizant, aport de calciu pentru o mai bună rezistența la trafic, boli, temperaturi extreme. Magneziu pentru culoare și capacitate fotosintetică mărită. 

IronGreen - energizant, extra culoare și desime pentru gazonul dvs


LINK unde găsiți aceste îngrășăminte foliare sau le regăsiți aceste îngrășăminte în josul paginii.


Pentru un mai bun efect vă recomandăm utilizarea FERTALGA împreună cu FOX NK sau IRONGREEN, exemplu Fertalga 100 ml + Fox NK 100 ml + 5-8 l apă / 100 mp.  


Îngrășămintele lichide se pot aplica chiar și în ziua următoare după aplicarea unui îngrășământ solid, pe foliajul zvântat și să nu plouă 4-5 ore după aplicare. Vă rugăm citiți informațiile care apar la butonul APLICARE la îngrășăminte. Alte articole utile pe perioada verii:


1 . Simptomele carenței de apă la gazon
2 . Gazon bățos, tije în gazon pe perioada verii
3 . Combaterea buruienilor din gazon pe perioada verii

Produse recomandate

ingrasamant-gazon-soil-life | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Îngrășământ gazon Soil Life

Îngrășământ pentru gazon SOIL LIFE, all season, echilibrat, pentru revitalizarea sau menținerea gazonului verde și des în orice anotimp. Îngrășământul SOIL LIFE redă gazonului vigurozitate, culoare și desime începând cu primele zile de la aplicare. Îngrășământ pentru gazon profesional cu inocul de bacterii și fungi benefici. Hrănește gradual, fortifică rădăcina și sistemul vascular al plantei fără creșteri accelerate.

99.90 RON

389.00 RON

ingrasamant-gazon-vara-iarna | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Îngrășământ gazon Slow K

Îngrășământ gazon toamna SLOW K fortifică gazonul și rădăcina. Administrează îngrășământ gazonului toamna la final (noiembrie) dacă nu ai administrat îngrășământ solid în ultimele 2 luni ca el să rămână verde peste iarna. SLOW K îngrășământ gazon toamna pentru înverzire rapidă sau de întreținere gazon pe perioada rece. Aplică 3 kg/100 mp de îngrășământ gazonului toamna și el va trece mult mai bine peste iarnă.

369.00 RON

ingrasamant-gazon-vara-summer-k | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Summer K

Îngrășământ gazon toamna -vară, foarte bogat în potasiu (30%) pentru fertilizarea gazonului în perioadele cu temperaturi extreme sfârșit de iunie sau iulie și la finalul toamnei. Azot 100% cu eliberare controlată nu produce daune prin ”arderea gazonului”. Aportul mare de potasiu favorizează procesul de absorbție a azotului atunci când solul este cald sau foarte rece. Nu aplicați îngrășământ după prima săptămână din octombrie dacă peluza nu va mai primi soare!

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-fox-nk | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fox NK

Îngrășământ foliar pentru gazon și plante ornamentale folosit pentru prevenirea apariției bolilor, prevenirea deshidratării. Remediază diferențele de culoare și creștere în gazon. Oferă o înverzire de lunga durată. Supliment în orice perioadă a anului de calciu și magneziu împreună cu azot și potasiu.

64.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-irongreen | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

IronGreen

Îngrășământ foliar gazon IRONGREEN cu azot și sulfat de fier. Mărește considerabil desimea și accentuează culoarea verde a gazonului. Stimulează formarea de clorofila și formarea de noi frunze. Are efect de înverzire în 2-3 zile de la aplicare.

64.90 RON

249.90 RON

Videoclipuri recomandate

Aplicarea de îngrășăminte lichide (foliare)

Cum aplicăm corect îngrășăminte foliare pentru gazon? Exemple de îngrășăminte și beneficiile lor!

Vezi videoclip

Câte minute irigăm gazonul?

Un tutorial care îi va schimba radical în bine gazonul!

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...