Calendar /
Vara
/
Îngrășăminte de vară pentru gazon

Îngrășăminte de vară pentru gazon

Ce îngrășăminte vă recomandăm pentru vară în funcție de starea gazonului?

fertilizarea vara
fertilizat gazon
îngrășământ de vara pentru gazon
Alin Vancea

Alin Vancea

3 minute de citit

Publicat în 02.06.2022 la 09:19

Actualizat în 24.11.2023 la 21:44

Îngrășăminte gazon pentru vară lunile iunie și iulie 


Pentru a menține gazonul în stare bună e nevoie să mențineți o fertilitate adecvată a solului. Planta hrănită corect nu doar că va face față mai ușor presiunii bolilor de vară, a îmburuienării dar și aspectul curții dvs va fi mult îmbunătățit.

Solul singur nu poate face față, decât în cazuri excepționale și pt un maxim de 1-2 ani, inevitabil apare secătuirea de nutrienți mai ales în cazul peluzelor unde la tundere iarba e colectă în coșul mașinii de tuns. 

Ideal ar fi ca să resupliniți de 4 ori pe an cu nutrienți prin aplicarea de îngrășăminte solide, de două ori primăvara și de două ori toamna, adică cam la 2 luni de zile pe perioada sezonului activ care e de 8-9 luni. 

Reamintim cu această ocazie importanța irigării corecte, a tunderii corecte a gazonului. Vă rugăm consultați ghidul pentru întreținerea gazonului, incredibile modificări în bine se vor întâmpla în scurt timp: LINK. Urmând acest ghid nu doar că gazonul dvs se va îmbunătăți dar și veți preveni multe probleme.Ar fi bine să urmați calendarul pentru aplicarea de îngrășăminte, mai jos aveți și câteva peluze la care apare carența de nutrienți: // Indicii că gazonul duce lipsă de nutrienți LINK

Ce îngrășăminte pentru gazon folosim în iunie și iulie ? 


Situația 1 - gazon slăbit, decolorat 


Recomandăm utilizarea unuia din cele de mai jos: 

  • Zeotech mini Spring and Summer 3 kg/ 100 mp, ambalaj de 20 kg/ 600-800 mp, ALL SEASON
  • Soil Life 3 kg/ 100 mp, ambalaj de 4 și 25 kg, ALL SEASON
  • Action 3 kg/ 100 mp, ambalaj de 4 kg


Alături de aplicarea de îngrăsământ solid care va resuplini solul cu macronutrienți ca azot și potasiu puteți aplica în zilele următoare îngrășăminte lichide care conțin microelemente esențiale (IronGreen, Fox NK) și/ sau biostimulatori (Fertalga). În josul paginii aveți exemple, doar urmați sfaturile pentru aplicare care apar la fiecare îngrășământ.

Applicarea de îngrășăminte la dozele recomande nu vor produce deloc daune gazonului dvs.

Situația 2 - gazon în stare bună 


Recomandăm utilizarea unuia din îngășămintele de mai jos:

  • Zeotech mini Spring and Summer 2.5 - 3 kg/ 100 mp, ambalaj de 20 kg/ 600-800 mp, ALL SEASON
  • Soil Life 2.5-3 kg/ 100 mp, ambalaj de 4 și 25 kg, ALL SEASON
  • Action 3 kg/ 100 mp, ambalaj de 4 kg


Regăsiți aceste îngrășăminte și josul paginii.

Dacă fertilizarea coincide cu sfârșitul lunii iunie sau luna iulie când avem regulat peste 30C ziua atunci vă recomandăm îngrășămintele de mai jos cu mențiunea că se pot folosi și la toamnă ca ultimă fertilizare:


Va rugăm citiți informațiile care apar la butonul APLICARE la îngrășăminte, aveți acolo toate informațiile necesare pentru a aplica corect pentru un maxim de efect.

Îngrășăminte foliare pentru gazon: biostimulatoare, pre-stress 


Utilizați îngrășăminte foliare ca și completare la îngrășămintele solide, dacă e să facem o analogie puteți privi îngrășămintele solide ca și carnea din ciorbă iar îngrășămintele foliare ca și sarea, piperul și ierburile aromate, împreună vor funcționa excelent acoperind întreg spectrul de nutrienți necesari.

Pentru a înțelege mai bine beneficiile aplicării de îngrășăminte solide și cum ajută ele gazonul dvs aveți aici un articol mai detaliat: LINK

Cât de des să aplicăm îngrășăminte lichide?


De regulă la 4 săptămâni e suficient să aplicați îngrășăminte lichide pentru a menține gazonul în stare foarte bună.

Fertalga - biostimulator și regulator de creștere pentru partea aeriană și rădăcină
Fox NK  - aport de calciu pentru o mai bună rezistența la trafic și fungi, magneziu pentru culoare și capacitate fotosintetică mărită. 
IronGreen - extra culoare și desime pentru gazonul dvs

LINK unde găsiți aceste îngrășăminte foliare sau le regăsiți aceste îngrășăminte și josul paginii.

Pentru un mai bun efect vă recomandăm utilizarea FERTALGA împreună cu FOX NK sau IRONGREEN, exemplu Fertalga 100 ml + Fox NK 100 ml + 4-5 l apă / 100 mp. 

Îngrășămintele lichide se pot aplica chiar și în ziua următoare după aplicarea unui îngrășământ solid, pe foliajul zvântat și să nu plouă 4-5 ore după aplicare. Vă rugăm citiți informațiile care apar la butonul APLICARE la îngrășăminte. 

Produse recomandate

ingrasamant-gazon-profesional-mini-spring-and-summer | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Zeotech Spring and Summer

Îngrășământ gazon microgranulat care asigură un gazon cu aspect deosebit pentru o perioadă de 10-12 săptămâni. Îl recomandam în orice perioadă a anului. Fertilizant microganular care se distribuie foarte uniform rezultând un gazon cu culoare, desime și creștere uniformă fără creștere accelerată pe înălțime.

349.00 RON

ingrasamant-gazon-cu-zeolit-action | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Action

Pentru recuperare sau ca îngrășământ de întreținere pentru peluzele cu trafic în lunile martie, mai, august și sfârșit de septembrie. Efect rapid de îndesire și înverzire fără creșteri accelerate. Eliberarea nutrienților este lentă, folosit la norma de 3-4 kg/100 mp nu cauzează daune sau arsuri în gazon. Furnizează nutrienți pt 8-9 săptămâni. Perioade de aplicare: Martie, Mai, August, Octombrie.

ingrasamant-gazon-vara | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Vigor+

Pentru fertilizarea de întreținere pe perioada verii și la sfârșitul toamnei. Ajută la păstrarea culorii și creșterii pe perioada de stress termic. Cu zeolit, acizi humici și biostimulatori. Asigură nutrienți pt 2 luni de vară sau 3 luni de iarnă. Hrănește gradual, fortifică rădacină și sistemul vascular al plantei.

Zeotech mini Autumn | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Zeotech mini Autumn

Îngrășământ gazon toamnă- vară, pentru peluze ”manichiurate”. Ajută la păstrarea culorii și creșterii pe perioada de stress termic fie caniculă fie îngheț. Cu zeolit, acizi humici și biostimulatori. Asigură nutrienți pt 2 luni de vară sau 3-4 luni de iarnă. Aplicarea înainte de vară și iarna previne sau scade mult riscul îngălbenirii gazonului.

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

54.90 RON

230.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-fox-nk | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fox NK

Îngrășământ foliar pentru gazon folosit pentru prevenirea apariției bolilor, prevenirea deshidratării. Remediază diferențele de culoare și creștere în gazon. Oferă o înverzire de lunga durată. Supliment în orice perioadă a anului de calciu și magneziu împreună cu azot și potasiu.

59.00 RON

245.00 RON

Videoclipuri recomandate

Aplicarea de îngrășăminte lichide (foliare)

Cum aplicăm corect îngrășăminte foliare pentru gazon? Exemple de îngrășăminte și beneficiile lor!

Vezi videoclip

Câte minute irigăm gazonul?

Un tutorial care îi va schimba radical în bine gazonul!

Vezi videoclip
SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...