Sfaturi tehnice /
Gazon Rulou
/
Îngrijirea gazonului rulou

Îngrijirea gazonului rulou

Cum menții gazonul verde, des fără buruiană în toate cele patru anotimpuri?

Alin Vancea

Alin Vancea

1 minut de citit

Publicat în 08.01.2024 la 11:57

Actualizat în 08.01.2024 la 11:57

Pentru început vă lăsăm câteva link-uri utile legat de fiecare pas de la pregătirea solului până la irigarea gazoului rulou după montaj: 

Fie că ați instalat rulouri de gazon fie că ați însămânțat întreținerea gazonului e aceeași.Vă rugăm alocați un minim de timp pentru a afla cum se îngrijește gazonul, asta ca să nu ajungeți cu el într-o stare precară. 

Dacă

i) în acest moment nu știi câtă apă administrezi gazonului (apa se măsoară în L nu minute)
ii) nu știi la ce înălțime e setată mașina de tuns (cm nu trepte) 
iii) nu administrezi regulat la 2-3 luni îngrășământ solid gazonului 
iv) nu îl scarifici cu tamburul cu sârme de 2-3 ori pe an 

atunci înseamnă că nu ai cunoștințele necesare pentru îngrijirea gazonului!

Îți recomandăm să parcurgi acest ghid pentru îngrijirea gazonului LINK. Îți va lua maxim 10 minute și vei avea cu totul și cu totul altă viziune asupra cum se îngrijește gazonul. Vei reduce timpul necesar pentru îngrijirea lui, vei reduce costurile cu apa și îngrășămintele și el va rămâne verde și des în toate cele patru anotimpuri.  

Alte articole utile legate de gazonul rulou

Îndepărtarea vegetației și prelucrarea primară a solului 
Umplutură și ridicarea nivelului solului din curte
Îmbunătățirea solului cu nisip 
Tăvălugirea, tasarea, nivelarea solului
Montaj gazon rulou. Irigarea după instalarea rulourilor de gazon 
Îngrășământ gazon la montaj gazon rulou
Irigarea gazonului rulou după montaj pentru înrădăcinare

Produse recomandate

ingrasamant-gazon-soil-life | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Îngrășământ gazon Soil Life

Îngrășământ pentru gazon SOIL LIFE, all season, echilibrat, pentru revitalizarea sau menținerea gazonului verde și des în orice anotimp. Îngrășământul SOIL LIFE redă gazonului vigurozitate, culoare și desime începând cu primele zile de la aplicare. Îngrășământ pentru gazon profesional cu inocul de bacterii și fungi benefici. Hrănește gradual, fortifică rădăcina și sistemul vascular al plantei fără creșteri accelerate.

99.90 RON

389.00 RON

ingrasamant-lichid-gazon-fertalga-1 | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fertalga

Îngrășământ foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze sau plante ornamentale prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu care remediază metabolismul plantei. Se poate folosi la orice plantă verde!

59.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-fox-nk | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Fox NK

Îngrășământ foliar pentru gazon și plante ornamentale folosit pentru prevenirea apariției bolilor, prevenirea deshidratării. Remediază diferențele de culoare și creștere în gazon. Oferă o înverzire de lunga durată. Supliment în orice perioadă a anului de calciu și magneziu împreună cu azot și potasiu.

64.90 RON

249.90 RON

ingrasamant-foliar-gazon-irongreen | SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

IronGreen

Îngrășământ foliar gazon IRONGREEN cu azot și sulfat de fier. Mărește considerabil desimea și accentuează culoarea verde a gazonului. Stimulează formarea de clorofila și formarea de noi frunze. Are efect de înverzire în 2-3 zile de la aplicare.

64.90 RON

249.90 RON

SeminteGazon.ro - Distribuitor oficial de produse profesionale pentru întreținerea gazonului

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru articole exclusive. Fără spam, promitem!

CONȚINUTUL NU ESTE DISPONIBIL PENTRU IMPRIMARE...